CÂȘTIGĂTORII „ALBA SUB LUMINI DE OSCAR”

Zeci de pasionați de fotografie, amatori şi profesioniști, au participat în perioada 28 iulie – 2 august la prima ediţie a festivalului-concurs de fotografie „Alba sub lumini de Oscar”, care a avut loc la Alba Iulia.

Cetatea Alba Carolina şi zona Şureanu – Valea Frumoasei au fost loc de „campare” pentru împătimiții artiști. În cadrul festivalului, participanții au luat parte la workshop-uri, cursuri gratuite cu lectori acreditaţi şi fotografi profesionişti dar şi la proiecţii de fotografie şi film.
Printre numele „grele” prezente la Alba Iulia s-au numărat Marek Czarnecki, multiplu câştigător al „British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), Cătălin Săvulescu, Vlad Eftenie (câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography), Cosmin Someşan sau Cătălin Rudolf.
Fondul total de premii a fost de 8.500 de euro. Premiul I a fost recompensat cu 2.000 de euro, premiul II cu 1.500 de euro și premiul III cu 1.000 euro. De asemenea, au mai fost acordate 10 mențiuni a câte 400 euro. Trei dintre menţiuni au fost acordat într-o competiție desfășurată pe Facebook.

Câștigătorii festivalului Alba sub Lumini de Oscar 2014:

Premiul I: Oprişcan Romulus Ioan
Premiul al II-lea: Bregăr Andrei Viorel
Premiul al III-lea: Iancu Andrei Dan

Mențiuni:
Ciortea Mădălin
Olteanu Lucian
Oprea Radu Cosmin
Popa Teodora Natalia
Tudosa Andrada Cezara
Chirilă Monica Emilia
Emerich Cătălin
Zamfir Maria Teodora
Neamciuc Flavius Lucian
Ghiniţoiu Laurian.
Foto: proalba.ro

Etichete: , , , ,

reclama