EPILAREA DEFINITIVĂ

Părul nedorit, coşmarul orcărei femei. Vizite la salon, epilări dureroase, care de cele mai multe ori lasă şi urme nedorite, roşeaţă, iritaţii, intoleranţă la ceară. O situaţie asemănătoare este şi în cazul utilizării unui aparat de ras. E momentul să apelăm la o inovaţie, epilarea definitivă cu laser dar nu completă are o eficacietate de distrugere a firului de păr în proporţie de 80%.

Pentru a înţelege ce înseamnă epilarea definitivă şi ce presupune ea, am stat de vorbă cu specialistul Adela Neamtu, expert în laser-terapie.

Epilarea definitivă, cu lumină intens pulsată şi epilarea cu laser sunt proceduri complet diferite, în care sursa, tipul şi intensitatea luminii diferă. Principiul care stă la baza IPL-ului în epilarea definitivă este acela că fluxul de fotoni se propagă de-a lungul firului de păr, până la nivelul zonei germinative din rădăcină, unde se transformă în căldură! Astfel, prin coagulare, distrugi această zonă germinativă, împiedicând ca firul de păr să se mai regenereze. Firul de păr trece prin trei etape de viaţă, iar el se poate distruge numai în faza activă de creştere.

Important de reţinut

O piele albă cu un fir negru de păr se poate epila mult mai repede decât o piele închisă la culoare cu fire blonde.

Cu trei zile înainte de şedinţă, clienta trebuie să se radă sau să se epileze cu ceară. Firul nu trebuie să aibă mai mult de 3 mm lungime când clienta ajunge la şedinţă.

O şedinţă de epilare definitivă poate dura între 10 -60 minute. Înainte de epilarea definitivă este interzisă expunerea la soare, este interzisă utilizarea autobronzantelor.

În timpul procedurii, clienta va purta ochelari speciali de protecţie, parametrii programului de epilare stabilindu-se în funcţie de tipul şi culoarea pielii clientei.

Senzaţiile normale care se simt în timpul procedurii sunt senzaţia de căldură intensă şi uneori ciupituri.

După şedinţa de epilare definitivă este interzisă expunerea la soare, timp de 3 zile. Se aplică produse cu factor de protecţie solară ridicată pe zona aplicată cu laser.

Se recomandă utilizarea unei creme sau a unui gel cu aloe vera,în cazul în care se inflamează zona.

Indicată este şi epilarea cu ceară la fiecare 3-4 zile.

Contraindicaţii absolute:

– Intoxicaţii;
– Sarcină;
– Inflamaţii sau tumori ale pielii;
– Tatuaje;
– Boli autoimune;
– Boli neurologice/epilepsie;
– Administrarea de produse fotosensibilizante, antiinflamatorii, nesteroide;
– Antituberculoase sau utilizarea antibioticelor cu cel puţin o săptămână înaintea procedurii.

Contraindicaţii relative:

– Ingurgitare de betacaroten;
– Autobronzante hirsutism sau ovare polichistice;
– Tulburări polichistice.

Recomandări

Pentru îndepărtarea părului nedorit sunt indicate 10-12 şedinţe. În timpul unei şedinţe se distruge aproximativ 15% din celulele din jurul firului de păr.

După realizarea şedinţelor, întreţinerea se realizează o dată la 5 sau chiar 7 ani.

Costurile unei epilări definitive variază între 50-250 de euro, în funcţie de zona pe care se acţionează cu ajutorul laserului!

Etichete: , ,

reclama