LICEENII ALBAIULIENI SUNT CHEMAŢI ÎN ECHIPA YOUTHBANK!

Fundația Comunitară Alba se află în cel de-al șaselea an de implementare a programului YouthBank, un program extrem de ofertant pentru liceeni, dar prin intermediul căruia liceenii oferă extrem de mult comunității. YouthBank dă ocazia tinerilor de a face ceva bun cu timpul lor, dezvoltându-și în același timp abilități importante pentru viitoarea lor carieră și dezvoltând comunitatea. Ca în orice start de an școlar, echipa YouthBank primește în rândurile ei noi membri, noi liceeni entuziaști să schimbe în bine lucrurile din jurul lor. Pot aplica pentru a intra în echipa YB elevii care studiază la unul din liceele din Alba Iulia (nu este deci necesar să aibă și domiciliul în oraș) și care completează, până la 5 octombrie 2014 (inclusiv), formularul disponibil pe site-ul Fundaţiei Comunitare Alba.

Prin programul YouthBank, Fundația Comunitară Alba crește lideri pentru comunitate. YB este administrat de către un grup de tineri liceeni, selectați și instruiți, și urmărește constituirea, promovarea și administrarea transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în comunitate.
Programul YouthBank Alba a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat în educație din județul Alba, atât în anul 2012, cât și în 2013, în cadrul Galei Voluntarilor, câștigând și premiile pentru cel mai bun coordonator de voluntari și cei mai buni voluntari la secțiunile educație și junior. La nivel național, YouthBank a fost desemnat „Cel mai bun proiect educaţional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010, în anul 2011 a primit premiul doi la categoria „Proiecte pentru tineret” în cadrul Galei Societăţii Civile, iar în anul 2012, la aceeași gală, programul a primit premiul trei la categoria „Comportament civic și participare publică”, o confirmare în plus că YouthBank este o excelentă şcoală de dezvoltare personală.
În cei cinci ani de program (2009-2014), Fundatia Comunitara Alba a acordat 47 de granturi tinerilor liceeni, în valoare totală de peste 81.000 lei, inițiativele în comunitate finanțate având peste 20.000 de beneficiari direcți și indirecți.
Partenerii Fundației Comunitare Alba în cadrul programului YouthBank, anul școlar 2014-2015, sunt Asociația pentru Relații Comunitare (partener național), Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market și Giro (principali parteneri locali), Ancău Company, Restaurant Appetit, Centrul Medical „Terra Aster”, Cofetaria Corina, Clinica „Remarc Dent”, Pensiunea „Casa Traiana” și Argilă Algo (finanțatori), Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Tipo-Rex, Mira Caffe, Art Deco, Societatea de Transport Public S.A., Corona, Alba Mall,
Impact Design și Olimpia Todea Photography (parteneri). Programul este finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România. Fundația Comunitară Alba beneficiază de sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in CEE și Romanian-American Foundation, în cadrul programului „Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și PACT.
Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale. În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Tîrgu-Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Etichete: , , , , ,

reclama