RITUALUL FOCULUI ÎN DESCHIDEREA FESTIVALULUI ROMAN APULUM

La Alba Iulia a debutat în urmă cu puțin timp Festivalul Roman Apulum. Sute de persoane au participat la Flamma/Ritualul focului, precum și la o scurtă defilare a soldaților romani din Legiunea a XIII-a Gemina și a războinicilor daci. Scurta ceremonie a fost apreciată din plin de albaiulieni, care au avut ocazia să vadă pe viu cum istoria revine la viață. În această seară mai este programat concertul trupei Holograf, în deschiderea căruia vor cânta trupele Zadar, Bohemian Groove și Poarta 3.

Prima ediție a Festivalului Roman Apulum va continua cu alte două zile de parade, lupte între daci și romani, lupte de gladiatori, concursuri între reprezentanţii trupelor de reenactment. La Alba Iulia se vor „război” aproximativ 150 de luptători aparţinând unor trupe de profil din ţară, dar şi din străinătate (Plovdiv, Bulgaria). Dintre cei prezenţi fac parte Garda romană de la Apulum, Terra Dacica Aeterna (Cluj-Napoca), Cohors III Campestris (Zalău), Nimfele Daciei (Zalău), Virtus Antiqua (Cluj-Napoca).

Programul generos al evenimentului invită publicul la spectacole inedite pentru albaiulieni (şi nu numai), constând în parade şi ceremonii, lupte de gladiatori, lupte de pankration, bătălii între daci şi romani, prezentări de tehnici şi tactici militare, ateliere interactive de olărit, metalurgie, gastronomie, tir cu arcul, lupte, etc.
Festivalul Roman Apulum este organizat de Primăria municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba şi a STP Alba Iulia.

Etichete: , , , , , ,

reclama