SĂRBĂTOAREA MUZICII: AIDA JUCATĂ CU SUCCES LA ALBA IULIA

Cea de-a doua seară a Sărbătorii Muzicii a fost dedicată operei. Albaiulienii au avut parte de uns pectacol extraordinar de operă, în aer liber. Pentru prima dată, opra Aida de Giuseppe Verdi a fost jucată în aer liber de artiştii de la Opera Naţională Română Cluj-Napoca. Din fericire, chiar dacă peste zi vremea a fost destul de capricioasă, spre seară, ploaia s-a oprit, iar spectacolul a putut fi “savurat” de public.

Cvartetul londonez Cantabile a deschis seara cu un fragment din celebrul musical Aida, scris de Sir Elton John şi Sir Tim Rice. Mai apoi, spectatorii au fost introduşi în atmosfera egiptului antic, iar povestea de dragoste dintre Aida şi Radames le-a fost “povestită” pe acorduri de muzică.
Unul din cele mai spectaculoase momente ale spectacolului a fost marşul triumfal al armatei egipene. Pentru aceasta scenă au participat câteva sute de voluntari din Alba Iulia.
Albaiulienii au demonstrat că astfel de evenimente sunt pe gustul lor, ţinând cont de numărul mare de spectatori prezenţi. Aproximativ 1.000 de oameni au umplut spaţiile din apropierea scenei.

Etichete: , , , ,

reclama