SAVOAREA VINULUI CONTUREAZĂ INCONFUNDABIL ALBA PE HARTA TURISMULUI

Vinul Feteasca Alba produs de PFA Papp Peter din Aiud și-a adjudecat titlul de „vin al judeţului Alba”, la Gala Vinurilor. Alba 2013, eveniment organizat de Asociaţia Ţara Vinului cu sprijinul Consiliul Judeţean. Producătorul clasat pe primul loc în competiție cultivă cu viță de vie o suprafață de 2,5 hectare. Locurile doi și trei ale podiumului au fost ocupate de Sauvignon Blanc produs de S.C. Logos S.R.L. Aiud, respectiv Plebanos, aparținător aceluiași producător.

Cele trei sortimente s-au făcut remarcate dintr-o mare varietate expusă de peste 50 mici producători din județul Alba care au participat în competiție cu vinuri mai puțin controlate, cu cantitate variabilă, obținute din podgoriile județului. Juriul a fost compus din șapte experți din țară și străinătate: Dorin Popa – președintele juriului, Efrim Agrici, Florin Aldea, Ion Danilescu, Tamas Shrenk, Robert Verger, Rodica Părău și somelierul Radu Ilea și a jurizat atent concursul după reguli instituite la nivel internațional.
Reprezentarea județului Alba în acest plan este completată de Dry Muscat de la Domeniile Boieru Ciumbrud, din partea producătorilor medii și de Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra de la Jidvei, din partea producătorilor mari.
Sortimentele astfel înnobilate cu titulatura de ”Vinuri ale judeţului Alba” vor primi o identitate aparte, bine conturată de o formă specială a sticlei ce include o hologramă distinctivă și o etichetă pe măsură și vor fi promovate în cadrul tuturor evenimentelor organizate sub egida Consiliului Județean Alba. De asemenea acestea se vor regăsi și la punctele de desfacere ce vor fi înfiinţate în Alba, şi în aceeași măsură la Centrul de distribuţie al vinurilor ce va fi deschis în Munţii Apuseni.
Autoritățile județene intenționează să utilizeze vinurile produse la nivel local ca un alt punct de sprijin în promovarea turistică a județului Alba, conferindu-i acestuia și o savoare aparte, dincolo de forma clasică de percepție a turismului.
În cadrul evenimentului ”Gala Vinurilor. Alba 2013” momentul oficial de lansare a vinurilor județului s-a desfășurat vineri, 24 mai, în spațiul recent renovat al Centrului Militar Județean și a fost prezentat de actorul Adrian Păduraru.

Etichete: , , , , ,

reclama