CONFERINȚA REGIONALĂ PRIVIND COMUNICAREA PENTRU PROGRAMUL REGIO ÎN REGIUNEA CENTRU

Reprezentanții rețelei regionale de multiplicatori de informații pentru programul REGIO se reîntânesc joi, 8 mai 2014, la Conferința Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operațional Regional, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru la Hotel Parc din Alba Iulia. În cadrul întâlnirii vor fi prezentate cele mai recente date privind absorbția fondurilor europene prin proiectele finanțate de Programul Operațional Regional în Regiunea Centru și se vor discuta cele mai bune metode de absorbție a fondurilor europene în perioada 2014-2020, ținând cont de experiența deja acumulată în anii 2007-2013 pentru derularea proiectelor finanțate de REGIO.

ADR Centru organizează acest eveniment pentru promovarea programului REGIO și a impactului pe care proiectele cu finanțare nerambursabilă din resursele Fondului European pentru Dezvoltare Regională îl au la nivelul Regiunii Centru. Discuțiile vor gravita în jurul prezentărilor realizate de comunicatorii REGIO, care vor spune ”povestea” fiecărui proiect, de la idee, la realizare, dar și a modului cum mai bine de 520 milioane euro, fonduri nerambursabile, sunt menite să dezvolte climatul socio-economic regional. Se va vorbi despre proiectele de creștere a siguranței publice în marile orașe, de investițiile în învățământ, dar și în reabilitarea fostelor situri industriale poluate. Participanții își vor împărtăși experiența în ceea ce privește transformarea urbană modernă, pe baza Planurilor Integrate de Dezvoltare, dar și despre atragerea de fonduri în mediul social, în sănătate și în structurile de sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale. Temele pregătite de gazde, experții ADR Centru, vor viza nu numai modul cum se face o publicitate eficientă proiectelor cu finanțare nerambursabilă, dar și noile direcții de dezvoltare creionate de noul Program Operațional Regional 2014-2020, care capătă tot mai mult contur, în timp ce implementarea actualului POR 2007-2013 se apropie de sfârșit!
„În acești aproape șapte ani de implementare a Programului Operațional Regional la nivelul Regiunii Centru, partenerii noștri și beneficiarii proiectelor REGIO au dat dovadă de creativitate și de interes tot mai mare în promovarea acestui brand. Acest lucru devine tot mai vizibil și Programul este tot mai bine cunoscut în regiune. Continuăm să acordăm mare atenție implementării eficiente a proiectelor REGIO, dar pe baza experienței dobândite, stabilim noile politici regionale de dezvoltare, destinate îmbunătățirii vieții cetățenilor”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Etichete: , , , ,

reclama