USL VERSUS USL, FAZA PE JUDEŢ

Ultimele declarații, de fapt atacuri în toată regula, dintre liderii din USL Alba, confirmă tot mai mult zvonurile unor diferențe ireconciliabile dintre cele două partide. Pe de o parte liberalul Florin Roman, extrem de prezent în spațiul public (conferințe de presă, facebook, ziare, online, radio) nu îi menajează pe colegii de alianță pe care îi califică drept „bocitoare” care doar plâng şi nu fac nimic. De cealaltă parte pesediştii îi acuză pe liberali că au trădat şi au făcut blat cu PDL în CL Alba Iulia şi CJ Alba. Iar în acest timp şeful pedeliştilor, Mircea Hava, îşi freacă mâinile şi se distrează cum USL-ul se distruge singur.

Iubire ca în prima zi, şi atunci deloc

Micile neînţelegeri şi înţepături au existat în USL Alba încă de la constituire, iar ele au fost destul de evidente chiar în cele două campanii electorale de anul trecut. PSD Alba a fost extrem de nemulţumit de faptul că la cele mai importante candidaturi, respectiv Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, au fost desemnaţi liberali. Asta în condiţiile în care, alianţă fiind, pesediştii au trebuit să participe şi ei la costurile campaniei, chiar dacă nu au avut candidaţi. Cu chiu cu vai disensiunile au fost aplanate, dar au reapărut după alegerile locale, când liberalii au decis să bată palma cu Hava, obţinând în acest fel un post de viceprimar la Alba Iulia, prin Simone Albani şi unul de vicepreşedinte la CJ, prin Florin Roman. Evident că PSD a strigat „trădare, trădare”, dar lucrurile au mers mai departe.
Simone Albani a fost schimbat din funcţie după numai o lună de zile, în urma unei tentative eşuate a USL, care s-a regrupat între timp, de a-l schimba pe viceprimarul PDL Paul Voicu. Florin Roman a rămas însă vicepreşedinte la CJ, iar preşedintele Ion Dumitrel a declarat sus şi tare că nu îl va schimba niciodată din funcţie. „Cu el am pornit în echipă, cu el vreau să termin actualul mandat”, a declarat la vremea respectivă Dumitrel.

„Roman se laudă cu realizările altora”

La parlamentare PSD a forţat un pic mai mult nota şi a reuşit să obţină nominalizarea candidatului pentru colegiul de deputaţi Sebeş-Blaj, un colegiu de care s-au ferit mulţi potenţiali parlamentari pentru că intrau în competiţie cu pedelistul Clement Negruţ. Într-un final lucrurile au mers bine pentru PSD, deoarece liderul organizaţiei, Ioan Dîrzu a obţinut un loc de deputat în colegiul din Apuseni.
Nemulţumirile au ieşit în acest an din nou la suprafaţă. Activitatea de la CJ, recum şi numeroasele apariţii publice al lui Florin Roman au stârnit supărarea pesediştilor, care îl acuză că îşi face campanie cu proiecte şi realizări care nu-i aparţin. De exemplu banii pentru bazinul olimpic din Alba Iulia au fost alocţi de ministrul Dragnea la insistenţele PSD, nu ale liberalilor. De asemenea autostrada Sebeş-Turda, promovată de Florin Roman din toate poziţiile, a fost condiţia impusă de organizaţiile PSD din Ardeal ministrului Dan Şova pentru sprijinul în competiţia internă pentru un post de vicepreşedinte la nivel naţional al PSD. Iar legătura lui Roman cu această autostradă este …facebook-ul! Când vorbesc de liberalul Roman pesediştii folosesc cuvinte precum minciună, fabulaţii, păcăleală.

Dincolo de aceste atacuri şi replice, care până la un moment dat pot face deliciul presei şi a cetăţenilor, după care se transformă în chestiuni neinteresante, este clar că struţo-cămila numită USL nu va mai face mulţi pui prin Alba. Adică rămâne probabil pe hârtie, dar în realitate va fi ca şi inexistentă.
Dacă liberalii îşi văd de treaba lor, negociind anumite proiecte de hotărâri în consiliul local cu PDL-ul lui Mircea Hava, ca să nu mai vorbim de consiliul judeţean unde au o înţelegere care funcţionează din vara lui 2012, cei din PSD nu au prea multe opţiuni de alianţă. Iar faptul că acuză reînvierea Alianţei D.A. demonstrează că se tem de apropierea dintre PDL şi PNL, care îi va transforma în spectatori pe scena politică din Alba.
Să vedem cine face următoarea mutare! Şi care va fi aceasta…

Etichete: , , , , , , , , ,

reclama