Acțiune de plantare de puieți la Aiud cu ocazia ”Lunii plantării arborilor”

Marți, 05 aprilie 2016, angajați ai Primăriei Municipiului Aiud și ai instituțiilor subordonate Consiliului Local, au continuat acțiunile de împădurire a zonelor din apropierea municipiului nostru.

De această dată, administrația aiudeană a ales să fie împădurită parcela Bichiș, unde, cu sprijinul celor de la Ocolul Silvic Aiud, au fost plantați aproximativ 600 de puieți de stejar achiziționați de Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local Aiud.
Această acțiune de împădurire este a doua din cadrul evenimentului ”Luna Pădurii”, eveniment care în acest an poartă numele de ”Luna plantării arborilor” și care a debutat în data de 15 martie, încheindu-se în data 15 aprilie.
Activitățile de regenerare a pădurilor din împrejurimile municipiului nostru au început încă din anul 2011,iar în acest an prima acțiune de împădurire a avut loc în pădurea Sloboda, unde, au fost plantați peste 1000 de puieți de stejar și cireș sălbatic.
„Luna Pădurii” este unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, fiind o lună în care este subliniată importanța pădurilor și a rolului esențial pe care îl au în menținerea echilibrului ecologic.

Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Etichete: , , ,

reclama