13 persoane reţinute pentru furt de motorină

Un grup de 13 persoane din judeţele Alba şi Gorj a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţia de furt de motorină. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Alba aceştia furau motorină din rezervoarele autocamioanelor care lucrează la autostrada Orăştie-Sibiu.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul efectuează cercetări faţă de 13 persoane, dintre care 12 bărbați cu vârste cuprinse între 22 de ani și 43 de ani, din mai multe localități de pe raza județelor Alba și Gorj și o femeie de 54 de ani din Cugir, județul Alba, sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de: furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale, s-a sesizat cu privire la faptul că 13 persoane sustrăgeau motorină din rezervoarele autocamioanelor care efectuează lucrări la tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie, pe care ulterior o valorificau la diferiţi cumpărători de ocazie. Având în vedere starea de fapt, cercetările au fost efectuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului.
În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, în această dimineaţă au fost efectuate 6 percheziții din care 4 percheziții domiciliare și 2 percheziții la 2 societăți comerciale pe raza județului Alba, la locuinţele şi sediile societăţilor comerciale aparţinând celor 13 persoane.
La acţiune, au participat 38 de poliţişti din cadrul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba: investigații criminale, investigarea fraudelor, acțiuni speciale și ordine publică. De asemenea, au fost folosite 11 autospeciale de intervenţie aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecatoria Alba şi cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Alba.
Pe baza mandatelor de aducere, cele 13 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Etichete: , , , , ,

reclama