Skepsis la Noaptea Cercetătorilor Europeni!

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment de anvergură organizat la nivel naţional în mai multe oraşe din România pe data de 30.09.2016 – se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Grupul Skepsis va onora invitaţia de a participa în programul evenimentului prezentând vineri, 30.09.2016, ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia spectacolul Mare Nostrum (40 min) – un spectacol original din repertoriul grupului, care propune publicului o întâlnire satirică, ironică, cu istoria şi ştiinţa. Este ştiut faptul că după cucerirea Siracusei de către romani, generalul Marcellus a trimis un legionar să-l captureze pe strălucitul om de ştiinţă Arhimede, a cărui maşinării şi dispozitive au făcut ca cetatea să rezite doi ani asediului. Ceea ce nu este ştiut este conversaţia care se iscă între Arhimede şi soldatul care-l vizitează, un dialog în care forţa, autoritatea şi siguranţa învingătorului se confruntă cu fineţea, ironia şi dubiul omului de geniu, dovedind încă o dată că oraşele sunt mult mai uşor de cucerit decât spiritul uman.

Spectacolul are un caracter satiric, fiind presărat de pasaje interactive în care publicul este invitat să joace un rol activ în desfăşurarea acestui presupus episod istoric prezentat cu…Skepsis..

Programul evenimentului este mult mai amplu, informaţii detaliate putând fi găsite pe site-ul dedicat: http://noapteacercetatorilor.eu/

În Alba Iulia, evenimentul are ca organizatori şi parteneri locali:

Muzeul Național al Unirii „Alba Iulia”, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis, Magna Nemesis, Europe Direct Alba Iulia

Etichete: , , , , ,

reclama