Fructe şi legume donate de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud

În perioada 14 – 18 noiembrie 2016, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Aiud, a avut loc Campania Socială: „Săptămâna fructelor și legumelor donate”.
Campania a implicat strângerea de legume şi fructe de către preşcolarii voluntari de la cele nouă grupe ale grădiniţei, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Aiud s-a implicat în această campanie în parteneriat cu Parohia Aiud IV cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, reprezentată de preot Sas Teofil şi preot Rusan Ioan, cu scopul de a sprijini persoane aflate în dificultate sau copii nevoiaşi.
Cadrele didactice ale grădiniţei și­-au propus să-i sensibilizeze pe preşcolari cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii afectați de lipsa de alimente şi să-i implice în activităţi de voluntariat, respectiv de donare de fructe şi legume.
Preşcolarii voluntari de la grupele mari şi mijlocii, împreună cu educatoarele, s-au deplasat la biserică pentru a se întâlni cu persoane vârstnice, cărora copiii le-au dăruit cu mult drag şi bucurie fructele şi legumele pregătite special pentru ei.
De roadele acestei toamne au beneficiat şi copiii de la Casa de tip familial din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud, precum şi preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Aiud.
Prin acest demers, s-a intenţionat să se consolideze abilităţile copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea.

Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Etichete: , , , ,

reclama