Primăria Municipiului Aiud marchează Ziua Națională a României prin evenimentul ”Pe-al nostru steag e scris UNIRE”

Ziua de 1 Decembrie reprezintă ziua simbol a românismului și deopotrivă a românilor, oriunde s-ar afla ei, o zi de mare însemnătate pentru istoria noastră, în care aducem un omagiu celor care au desăvârșit prin patriotism și jertfă, Marea Unire de la 1918.

Cu această ocazie, Primăria Municipiului Aiud organizează, pentru prima dată la nivel local, miercuri, 30 noiembrie 2016, începând cu ora 18:00, evenimentul omagial ”Pe-al nostru steag e scris UNIRE”, pentru a celebra Ziua Națională a României.
Manifestările dedicate acestui important eveniment vor cuprinde un marș cu torțe pe traseul Școala Gimnazială ”Axente Sever” – strada Unirii – strada Eroilor, o slujbă de Te-Deum oficiată de un sobor de preoți, cu participarea unor clerici de la toate cultele.
La Monumentul Eroilor din cimitirul ortodox, pe acordurile imnului național, intonat de fanfara Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba va fi arborat Drapelul Național, cu respectarea protocolului impus pentru astfel de momente solemne.
Manifestările vor avea loc cu concursul unității militare din garnizoana Aiud, subunitatea de pompieri militari, Detașamentul de Jandarmi Aiud și funcționari publici din cadrul Poliției Municipiului Aiud și Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud.
Invităm cetățenii municipiului nostru să arboreze Steagul Național la domiciliile lor, ca mai apoi, împreună cu toți cei care simt românește, să participe într-un număr cât mai mare la acest moment simbol și înălțător, plin de încărcătură emoțională.

Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Etichete: , , , ,

reclama