50 DE ANGAJAŢI AI FINANŢELOR DIN ALBA VOR FI CONCEDIAŢI

Cei 50 de salariaţi ai Finanţelor Publice Alba care vor rămâne fără slujbe după reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală reprezintă aproximativ jumătate din totalul angajaţilor. Pentru că restul, încă vreo două sute, sunt încadraţi în alte structuri, administraţii financiare, trezorerie, inspecţie fiscală, ce nu fac obiectul reorganizării. Oamenilor li se vor desface contractele de muncă, iar cei care vor dori sunt liberi să participe la concurs pentru un post în … Braşov.

Anunţul a fost făcut de Dorin Nistor, vicepreşedinte al PDL Sebeş, fost comisar şef la Garda Financiară Alba. Democrat-liberalul a explicat că prin ordonanţa de urgenţă privind reorganizarea ANAF-ului toate serviciile suport ale Finanţelor Publice, contabilitate, resurse umane, etc, se vor transfera structurii regionale. Structură care în cazul nostru va avea sediul, cel mai probabil la Braşov. În acest fel „dispar” în jur de 50 de locuri de muncă, respectivii angajaţi urmând să fie concediaţi. Dacă vor dori aceştia vor putea aplica pentru un post la Braşov, la direcţia regională, dar este puţin probabil ca vreun funcţionar să vrea să se mute efectiv la 200 de kilometri de casă. Practic să o ia de la zero într-un alt oraş al ţării.
Vom avea se pare şomeri din rândul funcţionarilor de la finanţe, în timp ce în Braşov se vor face probabil angajări. La finanţe evident. La un calcul simplu în oraşul de sub Tâmpa vor avea şansa să lucreze în finanţe aproximativ 250 de persoane, iar celelalte judeţe vor avea mai mulți șomeri cu studii superioare.
Aceste concedieri vin, ironia sorții, în momentul în care în Alba se înregistrează în ultimele luni o scădere semnificativă a șomajului. Se pare că va reveni la loc. Ceea ce nu e bine. Deloc!

Etichete: , , , , ,

reclama