8 elevi au trăit o zi în penitenciar în cadrul unui proiect de prevenire a delincvenţei şi infracţionalităţii în rândul tinerilor

Joi, 6 decembrie, 8 elevi de la Liceul Teologic Adventist Maranatha din Cluj au petrecut o zi în Penitenciarul Aiud. Vizita face parte dintr-un proiect inedit al cărui obiectiv general a fost prevenirea primară a delincvenţei şi infracţionalităţii în rândul tinerilor.

Participanţii au fost atât elevi cu tendinţe sau comportamente deviante, cât şi elevi buni la învăţătură, din dorinţa de a disemina experienţa, la final, din perspective diferite.

Vizita a fost precedată de o perioadă de pregătire a tinerilor selecţionaţi, derulată în liceu.

Experienţa s-a derulat cu acordul elevilor şi al părinţilor, iar pentru o zi, elevii au trăit ca persoanele private de libertate, şi anume: transport cu mijloc specific penitenciarului, întocmirea dosarului individual (amprentare, fotografiere, întocmirea fişei de cameră, percheziţie, preluarea obiectelor interzise), vizită medicală sumară, anunţarea telefonică a familiei, repartizarea pe camere, masa de prânz, plimbare, o activitate educativă.

La finalul proiectului, elevii şi-au exprimat sentimentele trăite în Penitenciar, discuţiile având loc în cadrul unei activităţi de grup moderată de echipa de proiect.

Etichete: , , , ,

reclama