CONCURENȚII FESTIVALULUI „ZIUA DE MÂINE”

Juriul festivalului-concurs de muzică folk „Ziua de Mâine” i-a ales pe cei zece concurenți care vor intra în finala competiției. Ei sunt cei 10 care vor evolua și pe scena festivalului, în serile de vineri și sâmbătă, în timp ce spectacolul de duminică va fi dedicat Galei Laureaților. Iubitorii de folk sunt invitați să își voteze artistul preferat, iar pe baza acestor voturi unul dintre ei va câștiga premiul oferit de www.folkalba.ro.

Cum funcționează acest concurs? Fiecare concurent are o pagină proprie aici, pe site; fiecare like oferit paginii unui artist este un vot care se va contabiliza în competiție. Firește, distribuirea paginii unui artist îi va încuraja și pe alții să voteze muzica bună.
Concursul Festivalului „Ziua de Mâine” se încheie sâmbătă, 22 noiembrie 2014, ora 15.00. Voturile ulterioare vor fi apreciate, însă nu mai pot fi luate în considerare în acordarea premiului!
Concurenţii cu cel mai mare numar de like-uri sau share-uri publice la pagina individuala va castiga premiul Folk Alba – Festival de Muzică Folk Alba Iulia.
Concurenţii ediţiei 2014: Ana Dumitru, Andrei Bauer, Cezara Creţu, Cosmin Mariciuc, Cristian Mihai, Icarus (Botoşani), Karla Dăian (Alba Iulia), Laura Gaşpar şi Cristian Bordaş, Laura Todică (Alba Iulia), Radu Leu şi Sorina Puiac.
Juriul festivalului este condus de Mihai Cosmin Popescu, redactor la Radio România Muzical.

Laura Gaspar & Cristian Bordaș (Arad)
În toamna lui 2013, cei doi formează un duet, care apoi include încă doi membri (un basist și un toboșar), formând grupul Nova Band. Laura – voce și chitară – are doar 18 ani și este elevă a Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, la profilul pedagogic. Cristian are 35 de ani și a absovit un liceu de arte și Facultatea de Teatru din Târgu Mureș, secția „Arta animației”. În prezent, este actor-mânuitor la Teatrul „Ioan Slavici” din Arad. Amândoi vor urca pe scena festivalului „Zilei de Mâine”, așadar le dorim multă baftă în concurs!

Sorina Puiac & Radu Leu (Luduș; Câmpia Turzii)
Au fost colegi de facultate, însă s-au cunoscut prin intermediul muzicii, la un concert de muzică folk, unde fiecare urma să cânte separat. Având gusturi comune în muzică, s-au decis să lucreze împreună. De atunci s-au împlinit doi ani, timp în care au participat la numeroase evenimente muzicale din Cluj. Primul concurs la care s-au înscris a fost un festival de la Mediaș, din 2013, de unde s-au întors cu o surpriză neașteptată, și anume locul II. Le dorim suprize chiar și mai plăcute la „Ziua de Mâine”!

Mihai Cristian (Tulcea)
Cântă la nai, chitară, bas, e compozitor și artist solo. Mihai s-a născut și a crescut în Tulcea, dar sosește la Alba Iulia de la București, unde studiază Interpretare Muzicală în cadrul Universității de Muzică București. Are un palmares impresionant de premii și recunoașteri la festivalurile de folk din țară, printre care le amintim pe cele de la Timișoara, Brăila, Târgu Jiu, Călărași, Sfântu Gheorghe, Ploiești, Fălticeni etc. Îi urăm succes și o activitate la fel de intensă pe scenele țării!

Karla-Cristiana Dăian (Alba Iulia)
Karla a descoperit chitara la 7 ani, când abia reușea să găsească corzile. Pas cu pas, a început să iubească folkul și să descopere marii artiști ai folkului românesc. Din 2008 compune folk, pe versurile unor poeți consacrați și studiază la Școala de Folk din Alba Iulia, sub „aripa” profesorului Daniel Avram. A participat trei ani la rând la concursul „Ritmurile copilăriei” și de fiecare dată a câștigat premii importante. Anul trecut a participat pentru prima oară la „Ziua de Maine”, obținând un frumos premiu special din partea postului Radio „Reintregirea”. Karla iubește folkul și îi place să-și petreacă timpul cântând la chitară.

Ana-Maria Dumitru (București)
Ana-Maria sosește din București, unde studiază matematica și informatica. La Alba Iulia, însă, Ana-Maria va lăsa deoparte toate calculele și ne va cânta folk. Deși foarte tânără, ea are o experiență din ce în ce mai consolidată în ceea ce înseamnă recitalul folk. Cântă în cafenele, în cluburi, așadar preferă să fie cât mai aproape de oamenii care o ascultă. Din 2010 încoace a început să participe constant la concursuri și concerte de folk în țară. O vom asculta cu sufletul cu gură, la Alba, fiind încă unul dintre acei tineri care vor duce mai departe folkul.

Andrei Bauer (Iași)
Prima chitară și-o cumpără în 1997. O chitară clasică de la Hora-Reghin, cu care, tot în același an, debutează la Radio Iași, cântând două piese personale. În anii studenției face parte din numeroase organizații cultural-artistice și grupuri muzicale din Iași, împreună cu care obține o mulțime de premii în țară. În același timp, Andrei studiază chitara și intră în Cenaclul Moldavia Iași. Începând cu 2005, susține recitaluri solo, în cafenele și spații urbane din Cluj, Sighișoara și Brașov. Andrei cântă și la pian, muzicuță, tamburină, fiind atras de tot ceea ce te poate dezvolta din punct de vedere muzical.

Cezara Crețu (Săcele)
Foarte tânără, elevă în clasa a XI-a, Cezara are totuși curajul să cânte la „Ziua de Mâine”, cel mai mare festival de folk din țară. Până acum, începând cu 2009, s-a implicat într-o mulțime de proiecte muzicale, dovedind o sete uriașă de cântec, de folk. De fapt, ținând cont de viteza cu care sare la un proiect la altul, încercând să le bifeze pe toate și să cânte cât mai mult, Cezara denotă o energie ieșită din comun. O așteptăm cu drag pe scena „Zilei de Mâine”, suntem convinși că ne va da motive serioase s-o aplaudăm!

Icarus (Săveni)
Îi știți și îi iubiți. Cântă la „Ziua de Mâine” de câțiva ani buni și au ridicat sala în picioare la fiecare ediție, câștigând întotdeauna Premiul Publicului. Ei sunt Andrei Cicioc (23 de ani) și Bogdan Pinghireac (21 de ani) și formează, împreună, celebra trupă Icarus. Cei doi vin din Săveni, județul Botoșani și, în festival, sunt cunoscuți ca fiind „băieții ăia cu chitara”. Sunt faimoși și în țară, grație concursurilor și festivalurilor, așadar îi așteptăm din nou pe scena „Zilei de Mâine”, pentru încă o participare care, speră ei, îi vor duce spre Trofeul festivalului nostru.

Laura Todică (Alba Iulia)
În Alba Iulia (și în țară, probabil pentru anii care vor urma) Laura este sinonimă cu chitara, cu folkul. Participă la concursul festivalului „Ziua de Mâine” încă din 2009, obținând încă de atunci premii de vârf, premii speciale și diplome de merit. În 2014, Laura (19 ani) speră ca vârsta maturității să-i aducă un loc major în clasamentul concursului „Ziua de Mâine”. Laura este albaiuliancă, a fost remarcată la evenimentul „Folk fără vârstă” al postului Radio România Actualități și a fost elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Cosmin Mariciuc (Săveni)
Prezența lui Cosmin în Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” e încă o confirmare a faptului că Moldova e din ce în ce mai vocală în spațiul muzicii folk. Tânărul s-a făcut remarcat până acum pe scenele câtorva festivaluri din Săveni, Fălticeni, Dorohoi și Bistrița. Deși este, poate, cel mai tânăr dintre toți concurenții „Zilei de Mâine”, Cosmin urcă cu încredere pe scena festivalului. Cu încredere și brațele deschise îl vom primi și noi, publicul.

Etichete: , , , ,

reclama