DACII ȘI ROMANII AU MĂRȘĂLUIT PRIN CETATEA ALBA CAROLINA

Trupele care vor participa la Festivalul Cetăților Dacice de la Cricău, care va începe astăzi, au defilat aseara prin Cetatea Alba Carolina. Dacii, romanii, sarmații, barbari, îmbrăcați în costume de epocă s-au adunat pe esplanada dintre cele două catedrale, după care au pornit în marș, cu torțe, spre Cricău. Trupele au fost conduse de garda pretoriană, venită special de la Roma pentru acest eveniment.

În luptele care încep astăzi vor intra în luptă daci și romani care fac parte din trupe de reenactment din România și din Europa (Italia și Polonia), precum Grvppo Storico Romano, Goths’ Village Association of Maslomecz, Legionarii din Pro Antica XIIII GMV, Barbari din Hellas & Roma, Terra Dacica Aeterna, Cohorhs III Campestris Civium Romanorum Milliaria, Lupii Daciei, Legiunea a XIII-a Gemina – Apulum, Lupii de fier ai Apoulonului.
Echipele din cele cinci cetăţi dacice ale judeţului (Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori) se vor întrece în probe pline de culoare şi umor, pentru câştigarea dreptului de a găzdui următoarea ediţie a festivalului. Probele, care sunt cât se poate de antrenante, sunt Arcul viteazului, Rapid şi puternic, Suliţaşul cetăţii, Cel mai iute de picior, Braţul de fier, Luptătorul, Îndemânare şi curaj, Să ne unim forţele, Voinicul din cetate, Cărăuşii cetăţii.

Etichete: , , , , , ,

reclama