EXCLUSIV: CLAUDIU COVACIU BOXEAZĂ LA DUBLIN PENTRU O MEDALIE

Alba are din nou motive de mândrie. Pugilistul Claudiu Covaciu, din Șpring, luptă vineri pentru o medalie în semifinala de box a Campionatului European de Tineret de la Dublin. Ieri, în seminfinale, tânărul l-a învins pe puternicul campion al Israelului și vicecampion european Sharay Daniel. Claudiu este antrenat de profesorul Gheorghe Niță.

La prima sa participare la europenele de tineret Claudiu Covaciu, 14 ani, boxează la categoria 48 kg. În urma tragerilor la sorți a intrat direct în sferturile de finală, unde l-a întâlnit și învins pe israelianul Sharay Daniel, campion al Israelului și vicecampion european. Campion en-titre în România, titlu pe care la cucerit anul trecut, Covaciu va da piept vineri cu rusul Smirnov Arsenii, campion european. Dacă îl va învinge, pugilistul român va avea asigurată medalia de argint.
Covaciu este însoțit la Dublin de primarul din Șpring, Daniel Rusu, precum și de antrenorul său, profesorul Gheorghe Niță. Toate costurile legate de deplasarea celor trei în Irlanda sunt suportate de către sponsori.
Abandonat după naștere în maternitate, Claudiu Covaciu, a fost îngrijit de un asistent maternal până la vârsta de 8 ani, iar în prezent este ocrotit în Casa de tip familial Maria Mirabela din Drașov. El este susținut în activitatea sportivă de primăria Șpring și de sponsori inimoși.

Etichete: , , , , , , , ,

reclama