FLORIN ROMAN NU CREDE CĂ TRASEUL AUTOSTRĂZII VA MAI FI MODIFICAT

Trei case demolate, două la Oarda și una între Aiud și Sâncrai, noduri suplimentare de urcare/coborâre la ieșirea din Alba Iulia și la Decea, panouri fonice și o perdea de pădure în zona Oarda pentru protecția localnicilor. Acestea ar fi ultimele noutăți referitoare la autostrada Sebeș-Turda anunțate de vicepreședintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman. De asemenea Roman a mai spus că autostrada va fi împărțită în 4 sau 6 loturi, pentru a se putea lucra simultan. Lucrările ar urma să înceapă în martie 2014.

„La Alba Iulia o primă modificare: la inelul de sud, la solicitarea Primăriei va fi o modificare: o bretea modificată. Inelul de nord se face la solicitarea CJ Alba. Va fi o bretea care va ieşi pe DN 74 între Miceşti-Şard; va ocoli Alba Iulia, ajungând la inelul de sud. Se menţine nodul de la intrarea în Teiuş. O altă modificare va fi la Mirăslău, la km 53-54: nodul de aici asigură ieşirea la autostradă a 40.000 de de locuitori, este vorba de locuitorii din Mirăslău, Unirea, Lunca Mureş, Ocna Mureş; de asemenea se face o legătură pentru cei care doresc să meargă spre Luduş-Tg.Mureş. Un punct de vedere personal: acest traseu nu va mai fi modificat, vor fi doar câteva corecţii!”, a precizat Florin Roman.
Se pare că cele peste 700 de semnături ale oamenilor din Oarda nu ș-au atins scopul, deoarece Florin Roman a întărit astăzi faptul că autostrada nu va ocoli cartierul, ci va rămâne pe traseul anunțat, urmând ca două locuințe să fie demolate. El a spus, totuși, că se vor aplica cele mai eficiente metode de protejare a populației din zonă: „La Oarda în urma întâlnirii cu locuitorii, le-am explicat de ce nu poate fi ocolită localitatea. Noi am cerut o protejare de calitate europeană pentru cei care vor fi lângă autostradă; va fi un sistem protecţie fonică şi chimică. Vreau să le spun oamenilor că dacă nu au încredere în autorităţile române, măcar să aibă încredere în autorităţile europene, care finanţează cu 85 la sută acest proiect. Se vor instala panouri fonice şi se va ridica o perdea de pădure. Eu îi asigur pe aceşti locuitori că aşa cum m-am luptat pentru autostardă tot aşa mă voi lupta să aibă un sistem european de protecţie fonică şi chimică”.
Costurile totale sunt estimate în acest moment la 950 de milioane de euro, iar execuția va fi făcută simutan pe 4 sau 6 tronsoane cel mai probabil începând cu martie 2014.

Etichete: , , , , ,

reclama