GARDA APULUM, LECȚIE DE ISTORIE PENTRU MICUȚII DE LA ȘCOALA VASILE GOLDIȘ

Proiectul educațional „Istoria la noi acasă” desfășurat în data de 30 mai 2017 la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a avut ca scop conștientizarea de către tânăra generație a importanței cunoașterii istoriei, tradițiilor și luptelor din vechea cetate Apulum.

Potrivit declarațiilor directorului. Cîmpean Valeria, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia este o școală cu tradiție, în care se cultivă dragostea față de neam și țară, mândria de a aparține unei comunități încărcată de o istorie care a avut curajul să renască și să trăiască din nou. În acest sens, ne-am propus, prin intermediul acestei activități, să petrecem câteva minute în prezența mai multor luptători ai Gărzii Apulum, pentru a realiza că întoarcerea în timp este posibilă.
Cei mici au făcut cunoștință cu legionarii din Legiunea a XIII-a Gemina, cu gladiatorii de la Ludus Apulensis, dar și cu o luptătoare sarmată. Copiii s-au familiarizat cu ținutele luptătorilor și tehnicile de luptă. Simularea unor mici lupte au făcut însă deliciul participanților.
La sfârșitul demonstrațiilor, atât legionarii romani, cât și gladiatorii au fost asaltați de elevii care au dorit să se fotografieze cu ei.

Etichete: , , , , , ,

reclama