MINERII BLOCAŢI ÎN SUBTERAN CER LIDERILOR POLITICI SĂ MEARGĂ LA ROŞIA MONTANĂ

Cei 22 de mineri care sunt blocaţi în subteran în mina Cătălina Monuleşti de la Roşia Montană cer liderilor politici să meargă la Roşia Montană să discute cu ei. În cazul în care aceştia nu vor ajunge la Roşia Montană până sâmbătă la amiază aceştia sunt decişi să intre în greva foamei. În momentul de faţă minerii se află pe un front de lucru la o adâncime de 300 de metri, la aproximativ 1 km de la gura minei.

Liderul Sindicatului Viitorul Mineritului, Cristian Albu şi prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, au intrat în mină şi au discutat cu minerii. „În mină sunt 22 de mineri. Starea lor fizică şi psihică este stabilă, oxigenul este uşor în scădere, dar starea lor generală este bună. Revendicările lor sunt următoarle: vor ca preşedintele Senatului, Crin Antonescu să vină să vorbească cu ei, toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare să vină aici la Roşia Montană să discute cu oamenii de aici, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla până sâmbătă la ora 12.00 vor intra în greva foamei”, a declarat Cristian Albu.
Prefectul Gheorghe Feneşer a spus că doi dintre mineri au probleme medicale, unul are probleme cardiace, iar celălalt bronşită. „Îl voi informa pe Crin Antonescu şi pe liderii grupurilor parlamentare de solicitările minerilor şi sper că aceştia vor răspunde pozitiv”, a afirmat Feneşer.
Ceilalţi mineri, care protestează la suprafaţă spun că sunt dispuşi să intre în subteran, alături de colegii lor.

Foto: captură video Antena 3.

Etichete: , , , , ,

reclama