MINERII DIN ROŞIA MONTANĂ RĂMÂN ÎN SUBTERAN

Cei 22 de mineri care s-au blocat în mina Cătălina Monuleşti din Roşia Montană refuză în continuare să iasă la suprafaţă. Aceştia spun că îl aşteaptă pe Crin Antonescu să vină să discute cu ei, în caz contrar fiind decişi să intre în greva foamei. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, astăzi alţi mineri se vor bloca alături de colegii lor.

De peste 24 de ore un număr de 22 de mineri se află blocaţi voluntar în mina Cătălina Monuleşti. Pe timpul nopţii 30 de colegi de-ai lor au stat la suprafaţă. În momentul de faţă minerii se află pe un front de lucru la o adâncime de 300 de metri, la aproximativ 1 km de la gura minei.
Miercuri seara, vicepreşedintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, s-a deplasat Roşia Montană. Acesta ne-a declarat că sâmbătă urmează să fie prezenţi în zonă şi senatorul PNL Teodor Atanasiu şi primari liberali din zonă. “Am discutat în această noapte cu cei 22 de mineri blocaţi în subteran, cu soţiile lor şi cu minerii. Revendicarile lor: locuri de muncă şi vor ca politicienii care iau decizii să vină să discute cu ei. Din păcate protestul se radicalizează. Mâine (n.red. joi) se vor bloca în subteran alți mineri, iar de sâmbătă vor să intre în greva foamei!”, a declarat Florin Roman.

Foto: facebook. 

Etichete: , , , , ,

reclama