Munca la negru le dă bătaie de cap inspectorilor ITM Alba

Munca la negru a devenit o problemă cu adevărat pentru județul Alba. În ultima perioadă, lista firmelor care fentează statul român, angajând la negru, este foarte stufoasă în județul nostru și se pare că amenzile usturătoare pe care le aplică inspectorii ITM Alba nu-i sperie deloc pe angajatori. În doar cinci zile, în perioada 12-16 noiembrie, inspectorii ITM Alba au mai descoperit încă trei firme care au angajați la negru.

Cele trei societăți sancționate de inspectorii ITM, pentru munca la negru, sunt: SC “Miruna Ilea” SRL, care a primit o amendă în valoare de 20.000 de lei pentru primirea la muncă a două persoane, fără întocmirea formelor legale de angajare; SC “Biana Com” și Întreprindere Individuală Lomânar Petru au fost găsite cu câte o persoană muncind la negru și au fost sancționate cu suma de 10.000 de lei, fiecare.

În aceeași perioadă, au fost controlate 54 de unități în domeniul relațiilor de muncă, iar, pe lângă cele trei amenzi în valoare totală de 40.000 de lei, inspectorii ITM au mai aplicat încă cinci sancțiuni în valoare de 36.000 de lei, suma amenzilor ajungând la 76.000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 42 de unități și au fost aplicate 150 de sancțiuni, dintre care două amenzi în valoare de 9.000 de lei.

FOTO: Arhivă

Etichete: , , , , ,

reclama