PONTA: RMGC AR PUTEA CERE DESPĂGUBIRI DE 2 MILIARDE DE DOLARI

Premierul Victor Ponta recunoaşte că Roşia Montană Gold Corporation ar putea cere despăgubiri de 2 miliarde de dolari în cazul respingerii proiectului Roşia Montană. Astăzi atât comisia juridică, cât şi cea de administraţie din Senatul României au respins legea privind exploatarea de la Roşia Montană.

Victor Ponta a declarat, marţi, că RMGC are licenţă de exploatare la Roşia Montană încă din 2000 şi că există evaluări ale companiei privind cheltuielile făcute şi pierderile suferite, care se ridică la 2 miliarde de dolari.
Întrebat dacă există o clauză în documentele semnate cu RMGC privind acordarea de despăgubiri în cazul respingerii exploatării la Roşia Montană, premierul Ponta a precizat: “Nu ştiu de o clauză, ştiu că, din 1999, s-a acordat licenţa de exploatare, iar în 2000 această fost trandferată către Roşia Montană, de atunci s-au purtat negocieri. Dl Şova va pune mâine la dispoziţie toate documentele din aceşti 14 ani. Există evaluări cu cheltuielile până acum şi eventualele pierderi comerciale. Sunt evaluări făcute de până la 2 miliarde dolari, pierderi calculate de companie. Eu aş vrea să nu plătim nimic”, a spus Ponta.
Şeful Guvernului a adăugat că nu se pune problema ca statul român să accepte să plătească.”Ei vor cere în instanţă, noi ne vom apăra” a subliniat Ponta. El a adăugat că, odată cu respingerea proiectului în parlament, licenţa de exploatare nu se va pune în aplicare.
Sursa: realitatea.net.

Foto: Mediafax.

Etichete: , , , , ,

reclama