„AM RENUNŢAT LA VÂNZAREA FABRICII DE HÂRTIE PEHART TEC CĂTRE ZEWA”

Potrivit Ziarului Financiar suedezii de la SCA au renunţat să mai achiziţioneze fabrica de hârtie Pehart Tec din Petreşti, unde intenţionau să dezvolte o investiţie de peste 120 de milioane de euro. „Ne-am refăcut planul de afaceri şi am renunţat la vânzarea fabricii de hârtie Pehart Tec către compania suedeză SCA. Nu inten­ţionăm să mutăm fabrica Pehart Tec la Dej, unde mai avem o unitate de producţie a hârtiei, ci să continuăm dezvoltarea activităţii de la Petreşti“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, proprietarul grupului MG-Tec, din care face parte şi producătorul de hârtie Pehart Tec.

Producătorul de articole din hârtie Pehart Tec din Petreşti, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 121,5 mil. lei (peste 27 mil. euro), în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi estimează pentru acest an un avans de 5% al afacerilor în comparaţie cu 2013.
Pehart Tec a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 242,8 mil. lei (54,5 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul anterior.
Discuţiile în ceea ce priveşte vânzarea fabricii de hârtie Pehart Tec către gigantul suedez SCA, care deţine brandul Zewa, au început încă de anul trecut, însă tranzacţia a fost ţinută pe loc de consiliul local din Sebeş, care s-a opus vânzării unui teren de 3,6 hectare, în vecinătatea fabricii Pehart Tec. Cei de la SCA aveau în plan achiziţia şi extinderea Pehart Tec prin realizarea unei platforme logistice pe terenul de 3,6 hectare aflat în proprietatea primăriei din Sebeş. Tecar declara anterior că suedezii aveau în plan investiţii de 120 mil. euro în dublarea capacităţii de producţie a fabricii Pehart Tec, de la 55.000 de tone de hârtie anual la 110.000 de tone, precum şi realizarea unei platforme logistice pentru depozitarea produselor fabricate aici. În prezent, Tecar spune că tranzacţia, care trebuia finalizată încă de anul trecut, a căzut tocmai din cauza acestui teren de 3,6 hectare, care a dat peste cap strategia şi planurile de investiţii ale celor de la SCA. Suedezii de la SCA nu au comentat aceste informaţii.
Sursa: Ziarul Financiar

Etichete: , , , ,

reclama