„White Harps” – un concert extraordinar pentru harpe, cu ocazia Festivalului Iernii „Alba în magia Crăciunului”

Joi, 13 decembrie, va avea loc concertul „White Harps”, un concert extraordinar pentru harpe, susţinut de „White Harps’ Quartet”, eveniment ce va marca deschiderea celei de-a treia ediţii a Festivalului Iernii „Alba în magia Crăciunului”. Concertul va avea loc la Sala Unirii din Alba Iulia, de la ora 18.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

Potrivit organizatorilor, „va fi o seară muzicală dedicată Crăciunului: o ocazie de a asculta un repertoriu rafinat, compus din operele binecunoscute ale unora precum Bach, Ravel, Gershwin, Prokofiev și Tchaikovsky. Va fi, cu alte cuvinte, un prilej pentru ca toţi prietenii culturii italiene să se întâlnească şi să-şi facă urările de sărbători.

Eroinele spectacolului sunt un cvartet de harpe, format din patru superbe și talentate reprezentante ale sexului frumos, care, la fiecare apariţie, reuşesc să smulgă ropotele de aplauze şi sincera admiraţie a auditoriului. Este un cvartet care a luat naștere în 1993 şi, de atunci, succesul de care s-a bucurat a fost mereu în creștere.

„White Harps’ Quartet” s-a născut din nevoia de a experimenta noi valenţe acustico-expresive ale acestui instrument clasic de o mare delicateţe şi romantism, care e harpa, nevoie care se împlineşte prin abordarea mai multor genuri şi stiluri muzicale. Astfel, formația propune un repertoriu ce îmbină culoarul muzical de la Vivaldi la Gershwin, de la motivele clasice ale dansurilor spaniole la idiomul jazzului contemporan. Repertoriul conține compoziții ale maeștrilor I. Albeniz, J.S. Bach, De Falla, E. Deltour, G. Gaslini, G. Gershwin, E. Granados, S. Joplin, M. Milhaud, Parish-Avars, S. Prokofiev, J.P. Rameau, M. Ravel, R. Roger și P. Tchaikovsky. Cuceriţi de particularităţile artistice ieşite din comun ale grupului, cunoscuţi compozitori italieni, ca Giorgio Gaslini şi Fabrizio Francia, au compus şi dedicat grupului noi opere, care încântă publicul de pe toate meridianele.

După terminarea studiilor universitare, cu rezultate excelente, membrele cvartetului (Sabina Baratella, Alessandra Targa, Alice Belardini-Pini și Giulia Rettore) s-au perfecţionat cu profesori de renume mondial.”

Concertul White Harps este un proiect al Institutului Italian de Cultură din România și Fundația Pro Art Hermannstadt, fiind invitat la Alba Iulia de către Consiliul Județean Alba.

Etichete: , , , , ,

reclama