OVIDIU JIDVEIAN: „PNL ALBA FACE POLITICĂ ÎN INTERESUL CIOLANULUI”

Contrele politice dintre PNL şi PSD din Alba sunt parcă ceva mai evidente decât în restul ţării. Dacă acum câteva zile am realizat un interviu cu liberalul Florin Roman, de această dată vă prezentăm un scurt interviu cu Ovidiu Jidveian, preşedintele PSD Alba Iulia. Pentru că cea mai mare supărare din USL Alba este între aceşti doi domni. Şi asta nu de ieri, de azi. Dar vă lăsăm să trageţi singuri concluziile…

În ultima perioadă s-au înmulţit atacurile între PSD şi PNL. Să înţeleg că USL nu mai există în Alba?
USL mai există în județul Alba doar din punct de vedere juridic, de facto USL nu mai funcționează începând cu iunie 2012, când liberalii au decis să trădeze PSD și să constituie majoritățile în Consiliul Județean Alba și în Consiliul Municipal Alba Iulia, alături de PDL.

„Ţinta” predilectă a atacurilor din PSD este liberalul Florin Roman. De ce? Există reglări de conturi între PSD şi Roman?
Nu are nimeni nimic personal cu domnul Roman, doar că domnul Roman are obiceiul să promoveze și să-și asume proiecte care nu-i aparțin bazându-se pe principiul că mulți văd, dar puțini cunosc în realitate despre ce este vorba. Așa-zisul nostru atac s-a concentrat pe aspecte politice și nu pe atac la persoană. Aici ne-am simțit datori cetățenilor din județul Alba să le spunem adevărul, pentru că nu susținem campania electorală mascată, bazată pe inducerea în eroare a electoratului a domnului mai sus amintit.

Disputa majoră se conturează pe asumarea unor realizări sau proiecte. Ce îşi asumă PSD în Alba Iulia, dar şi în judeţ?
Disputa majoră cu domnul Roman este legată de autostrada Sebeș-Turda. Din punctul meu de vedere nu este un proiect care trebuie asumat nici de PSD Alba, nici de PNL Alba, întrucât este un proiect inițiat, bugetat și susținut la nivel guvernamental de către primul ministru Victor Ponta, cât și de către ministrul Dan Șova. Oricât ne-am dori să avem posibilitatea de a realiza un astfel de proiect, anvergura lui depășește competențele administrative ale membrilor PSD sau PNL Alba. Povestea care a lansat-o domnul Roman că ministrul Șova doar îl ajută să realizeze proiectul, dar acesta îi aparține, este o poveste frumoasă, dar care sfidează limita ridicolului, poveste infirmată public chiar de ministrul Șova.

A rămas PSD izolat în aceste momente pe scena politică judeţeană?
Per ansamblu, la nivel județean, PSD este singurul partid aflat în opoziție. Astfel la CJ, majoritatea este formată de PDL-PNL, la CL Alba Iulia, majoritatea este formata din PDL-PPDD -PNL mai nou. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a provenit din rândul PC, după descentralizare majoritatea instituțiilor deconcentrate și descentralizate vor fi conduse de către PNL-PDL.

Până la urma protocolul USL a fost respectat sau nu? PSD acuză trădări la Alba Iulia şi CJ, liberalii amintesc de Sebeş, Teiuș şi Ocna Mureş.
Protocolul USL nu a fost respectat de liberali în iunie 2012, când au dat o lovitură serioasă încrederii în USL Alba, intrând în alianța locală cu cei de la PDL ALba, cei care cu câteva zile înainte erau competitorii electorali ai celor de la PNL și doar cu câteva zile înainte, candidații PNL afirmau răspicat că vor să scape județul de mafia portocalie. Poate că unii numesc această manevră „politică în interesul cetățeanului”, eu o numesc politică în interesul ciolanului, care sfidează orice urmă de moralitate sau de consecvenţă în respectarea cuvântului dat. Normal că după ce PNL ne-a făcut surpriza de a fi în alianţă cu PDL-Alba, nu s-au mai bucurat de susţinerea noastră ulterioară la Sebeş, pentru că nu poţi merge la infinit pe principiul „dacă voi nu mă vreţi şi mă trădaţi, eu să vă vreau”!

Cu cine veţi colabora în continuare? PP-DD, Mişcarea Populară, etc?
Nu știu exact cu cine vom putea colabora pe scena politică județeană, probabil ne vom adapta în funcție de momentele politice viitoare, dar un lucru este cert, mi-e foarte greu să mai colaborez cu cei care m-au tradat și care mă atacă sistematic pe toate căile, cum sunt cei de la PNL și aici mă refer la cele 2-3 persoane care decid la momentul actual în PNL, pentru că sunt convins că există în PNL și oameni politici de cuvânt și valoroși, dar care sunt ținuți mai în eșalonul doi.

Etichete: , , , , , ,

reclama