ATANASIU, (RE)ALES LIDER AL PNL ALBA

Peste 620 de liberali din Alba își aleg astăzi președintele. Dar cum există o singură candidatură, cea a actualului lider, fostul ministru al apărării Teodor Atanasiu, practic liberalii nu vor face altceva decât să îl reconfirme pe acesta în funcție. Atanasiu este unul din cei mai longevivi lideri de filial PNL din țară, fiind președinte în Alba din 1995.

Dacă la alegerile pentru șefia organizației din Alba Iulia, din luna mai, au fost trei candidaturi, pentru organizația județeană nu s-a înscris nimeni în luptă împotriva senatorului Teodor Atanasiu. Chiar dacă există anumite animozități în partid Atanasiu și echipa sa a reușit să obțină în 2012 cele mai bune rezultate înregistrate vreodată de PNL Alba în competițiile electorale. Anul trecut la alegerile locale liberalii și-au consolidat fierfurile din Aiud, Cugir și Câmpeni, au obținut o funcție de vicepreședinte la consiliul județean, prin Florin Roman, și un număr mare de primari și consilieri locali. Pe de altă parte la alegerile parlamentare liberalii au câștigat fără drept de apel trei colegii, respectiv un senator și doi deputați. Rezultatele din anul electoral 2012 au fost de natură să „taie” din elanul celor care ar fi vrut să îl vadă debarcat pe Atanasiu de la conducerea PNL Alba.
Cu un nou mandat Atanasiu va conduce partidul în următorii patru ani alături de o echipă formată din 9 vicepreşedinţi. Pentru aceste funcţii nu se anunţă o concurenţă foarte mare, după principiul omul şi funcţia, dar nu sunt excluse surprize, candidaturi depuse în ultimul moment. În acelaşi timp şansele unor răsturnări de situaţie în cazul vicepreşedinţilor sau a membrilor Biroului Politic al organizaţiei liberale din Alba sunt reduse.
Alegerile de astăzi sunt per ansamblu o simplă formalitate, iar Atanasiu, care a condus ferm organizaţia în ultimii 18 ani, va primi un nou mandat de preşedinte în fruntea liberalilor din Alba. Va fi interesant totuşi de văzut câte voturi împotrivă va primi, pentru că cei care nu au avut curajul să candideze la conducerea PNL Alba sigur nu îl vor vota.

Etichete: , , , ,

reclama