DOCUMENTAŢIA AUTOSTRĂZII SEBEŞ-TURDA VA FI POSTATĂ PE SEAP

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, a anunţat astăzi că studiul de fezabilitate al autostrăzii Sebeş-Turda a fost finalizat, valoarea investiţiei fiind estimată la 870 de milioane de euro. Studiul va fi postat pe SEAP mâine, după finalizarea verificărilor de către Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, iar licitaţia va fi organizată pe patru tronsoane de autostradă.

Cel mai probabil procedura de licitaţie va avea loc în septembrie a spus Florin Roman. În cazul în care licitaţia nu va fi contestată contractul de execuţie al lucrării va fi semnat în noiembrie, iar din primăvară vor începe efectiv lucrările la autostrada Sebeş-Turda.
„Vreau să vă spun că documentaţia este în analiză la ANRMAP, din informaţile mele urmeză să fie urcată pe SEAP marţi. După eliberarea avizului de la companie, sunt patru loturi ce urmeză să fie licitate. Primul de la Km1la Km 17, include nodul de la Sebeş şi cel de la nord din Alba Iulia şi care a ajuns pe acest proiect ca urmare a solicitării făcute de la nivelul CJ Alba şi nu a primăriei; al doilea tronson este de la Km l7 la Km 41+250, intersecţia cu DJ 17 la Aiud; al treilea lot este de la Km. 41+250 până la KM 53+700, la Inoc în inelul de la Decea pe care tot în urma solicitării CJ Alba dar şi al primăriei Ocna Mureş l-am obţinut pentru locuitorii din Ocna Mureş. Acest inel iniţial nu apărea în proiect; ultimul tronson este de la Decea la Turda. Din discuţile cu cei de la CNADNR, se speră ca cel târziu la începutul lunii septembrie să aibă loc procedura de licitaţie pentru cele patru loturi, iar în cazul în care nu vor fi contestaţii, dar vă spun că va fi o bătaie mare pentru că este o autostradă finanţată cu aproape un miliard de euro şi în acest moment nu se mai prea lucrează la autostrăzi, iar eu anticipez că vor fi mai multe firme care vor participa la licitaţie, cei de la companie speră ca în luna noiembrie să semneze contractele de execuţie iar din primăvară să înceapă lucrările la autostrada Sebeş-Turda.
Dacă sunt contestaţii totul depinde de cum se mişcă Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi cum stabileşte instanţa. (…) În cazul CNADNR, procedura e mai simplă şi există termene mai concise la CNSC şi instanţă. În cazul în care vor fi contestaţii, eu sper ca să dureze această procedură maxim două-trei luni. E o lună procedura de evaluare. Oricum avem noroc că există perioada de iarnă, în care nu se poate lucra, iar dacă doamne fereşte există contestaţii ele se pot soluţiona în acest interval”, a declarat vicepreşedintele Florin Roman.
El a mai spus că valoarea estimată a lucrărilor de la autostradă este de 700 milioane euro+TVA, adică aproximativ 870 de milioane de euro. Cel mai probabil în urma licitaţiei preţul va fi mic cu cel puţin 15-20 de procente.

Etichete: , , , , , ,

reclama