PDL VREA UNIFICAREA DREPTEI ALĂTURI DE LIBERALI

Președintele executiv al PDL Alba, Ion Dumitrel, vrea și vede o unificare a dreptei din politica românească în jurul PDL și al PNL. Dumitrel a mai spus că cele două partide sunt singurele care pot coagula dreapta, amintind și de alianța care funcţionează foarte bine la nivelul Consiliului Județean Alba. „Nu am avut nevoie de un protocol scris şi semnat pentru că noi suntem oameni de cuvânt”, a mai afirmat Dumitrel.

Ion Dumitrel a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că după alegerile locale din 2012, PDL a discutat cu toate partidele în vederea construirii unei majorităţi, având în vedere că democrat-liberalii au câştigat şefia CJ. Până la urmă înţelegerea a fost perfectată cu liberalii, astfel că Florin Roman a fost ales vicepreşedinte al CJ Alba. Dumitrel a spus că nu există un protocol scris între cele două partide, iar alianţa a funcţionat foarte bine. „Voinţa noastră este o unificare a dreptei în jurul PDL şi PNL. Restul, firimiturile (nr.red. partidele formate din oameni plecaţi din cele două formaţiuni) nu ne interesează”, a mai declarat Ion Dumitrel.

Liderul liberalilor, senatorul Teodor Atanasiu, a spus că nu comentează declaraţia lui Dumitrel şi că în opinia lui singura unificare a dreptei este în interiorul PNL. Atanasiu a spus că alianţa făcută cu PDL la nivelul consiliului judeţean nu a încălcat protocolul USL, care dă libertate, atât pesediştilor, cât şi liberalilor să facă ce înţelegeri politice vor acolo unde USL nu a câştigat alegerile.

Etichete: , , , ,

reclama