500 DE PERSOANE PROTESTEAZĂ LA ROŞIA MONTANĂ

Aproximativ 500 de persoane protestează de azi dimineaţă la Roşia Montană şi cer autorităţilor pornirea proiectului minier. Este vorba atât de membri ai Sindicatului Viitorul Mineritului, cât şi localnici. Protestul acestora a fost determinat de ultimele declaraţii ale lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, care s-au pronunţat împotriva proiectului Roşia Montană. De altfel astăzi comisia juridică a Senatului a decis respingerea proiectului de lege referitor la Roşia Montană.

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că liderii politici se pronunţă împotriva proiectului înainte ca acesta să fie discutat în parlament şi spun că vocea lor nu este ascultată de către politicienii care preferă să ia în considerare doar protestele din stradă ale opozanţilor acestui proiect.
În momentul de faţă mare parte din localnici sunt angajaţi ai companiei care vrea să exploateze aurul de la Roşia Montană, iar în cazul în care decizia finală va fi negativă vor rămâne fără locuri de muncă. Primarul Eugen Furdui a declarat recent că într-o asemenea situaţia cei cinci sute de actuali angajaţi ar îngroşa rândurile şomerilor sau a celor care primesc ajutor social, iar şomajul va exploda şi va ajunge undeva la 80%.

Etichete: , , , ,

reclama