GABRIEL RESOURCES: DECLARAȚIILE REFERITOARE LA ROȘIA MONTANĂ AU FOST CITATE GREȘIT

În urma unor declarații ale lui Jonathan Henry, CEO al Gabriel Resources, citate de publicația canadiană The Globe and Mail, compania vine cu precizarea că acesta a fost citat greșit și că Gabriel nu a amenințat statul român cu un proces comercial la instanțele internaționale. Deși compania a transmis aceste precizări, nici la această oră ziarul canadian nu a corectat declarațiile inițiale ale responsabilului Gabriel Resources.

“Ca o clarificare a declarațiilor publicate în numele meu în presa internațională, doresc să subliniez că nu am declarat niciodată cele citate în forma respectivă și că declarațiile mele au fost citate greșit. Între timp, declarațiile au fost corectate de către publicația The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru România, pentru cetățenii săi, pentru Guvernul Romaniei și pentru Parlament. Doar românii și România vor decide ce este în interesul țării. Deși este firesc pentru orice companie să facă ceea ce este necesar pentru a-și proteja interesele – și nici Gabriel Resources nu face excepție – vom lua act de orice decizie luată de Guvernul sau Parlamentul României. Compania va furniza toate informațiile necesare pentru ca oamenii să poată lua o decizie în deplină cunoștință de cauză. Decizia finală va aparține, fără discuție, Guvernului și Parlamentului României și, în ultimă instanță, cetățenilor României”, a precizat prin intermediul unui comunicat de presă Jonathan Henry, CEO Gabriel Resources.
La rândul lui, Keith Hulley, preşedinte al Consiliului Director de la Gabriel Resources a declarat: „Afirmaţiile domnului Jonathan Henry au fost citate greşit şi au fost corectate în Toronto Globe and Mail. Eu ca preşedinte şi toţi acţionarii noştri au cel mai profund şi cel mai mare respect pentru România, oamenii săi, pentru Guvernul român şi Parlament. Vom recunoaşte orice decizie luată de către Guvern sau Parlamentul român privind Roşia Montană, un proiect în care am investit milioane de dolari şi în care am lucrat la cele mai înalte standarde internaţionale în beneficiul oamenilor din România. Compania va furniza toate informaţiile necesare pentru dezbaterea parlamentară, astfel încât oamenii să fie corect informaţi. Decizia finală şi definitivă va aparţine Guvernului român şi Parlamentului, în numele poporului român”.

Foto: finantistii.ro

Etichete: , , , ,

reclama