PESTE ZECE MII DE MOŢI AU VENIT LA ROŞIA MONTANĂ SĂ CEARĂ REPORNIREA MINERITULUI

Primarul din Roşia Montană, împreună cu 50 de primari şi cu parlamentarii din Munţii Apuseni au lansat, în numele celor 100.000 de locuitori ai zonei, un apel către toţi românii de bună credinţă să susţină minerii în lupta lor disperată pentru locuri de muncă şi pentru pâinea pe care o pun copiilor pe masă. Mesajul oamenilor din Apuseni este acesta: “Români, fiţi alături de noi. Veniţi la Roşia Montană să vedeţi realitatea şi nu vă lăsaţi manipulaţi de protestele tinerilor lipsiţi de griji din Piaţa Universităţii. Roşia Montană e în Apuseni! Noi ne apărăm dreptul la muncă şi vrem să ne decidem singuri soarta, fiţi alături de noi!”

Peste zece mii de oameni – în marea lor majoritate mineri din Apuseni şi familiile lor – au venit astăzi la Roşia Montană, la Ziua Minerului, pentru a le solicita public autorităţilor repornirea mineritului şi avizarea proiectului minier de la Roşia Montană. Un număr de 50 de primari reprezentând 100.000 de locuitori din zona Munţilor Apuseni au lansat cu această ocazie un Apel la adresa Parlamentului României, cerând în numele oamenilor din Munţii Apuseni aprobarea Legii pentru proiectul Roşia Montană şi pornirea neîntârziată a mineritului la Roşia Montană.
Apelul comunităţilor din Munţii Apuseni
Noi, reprezentanţii şi cei peste 100.000 de locuitori din Munţii Apuseni, reuniţi la Ziua Minerului la Roşia Montană, adresăm astăzi următorul Apel către Parlamentul României:
Stimaţi Parlamentari,
Prin închiderea minelor, localităţile noastre au intrat în declin, mii de oameni sunt în şomaj, familii întregi au fost distruse, iar comunităţile noastre mor încet şi sigur. După mulţi ani de aşteptare, mineritul are şansa să renască şi comunităţile noastre au şansa să renască.
Facem un apel disperat către Dvs să aprobaţi începerea mineritului şi Legea Roşia Montană urgent şi cu maximă responsabilitate.
Votul Dumneavoastră pentru Roşia Montană va însemna:
– Mii de locuri de muncă pentru moţii din Apuseni,
– 5 miliarde de dolari în economia românească,
– Eliminarea poluării actuale din Roşia Montană,
– Cel mai mare program de investiţii în patrimoniu din istoria României.
Stimaţi parlamentari, nu uitaţi că Roşia Montană creează locuri de muncă! Dacă un proiect creează locuri de muncă în Apuseni înseamnă că e un proiect bun pentru România şi dacă e un proiect bun pentru România înseamnă că e un proiect bun şi pentru Dumneavoastră şi trebuie votat!
De aceea, votaţi pentru Roşia Montană, votaţi pentru locuri de muncă, votaţi pentru noi! România are nevoie de locuri de muncă!”, se arată în apelul pe care comunitatea îl face către membrii Parlamentului.
După citirea Apelului comunităţii, într-un moment emoţionant, oamenii s-au strâns într-o simbolică “Horă a Unirii”, pentru a-şi arăta solidaritatea cu Roşia Montană.

Etichete: , , , ,

reclama