ZGONEA: „SĂPTĂMÂNA VIITOARE MERG LA ROȘIA MONTANĂ”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat luni că săptămâna viitoare va merge la Roşia Montană şi a susţinut că proiectul privind această exploatare minieră trebuie dezbătut în Parlament. “Săptămâna viitoare o să merg la Roşia Montană. Mai avem o cerere din partea Comisiei de politică economică să facă o vizită acolo”, a spus Zgonea la inaugurarea Şcolii din Băteşti, Prahova.

El a adăugat că nu este pro Roşia Montană, ci pro locuri de muncă, precizând că, până nu se duce acolo să asculte toate părţile implicate, nu poate să spună dacă este pro sau contra exploatării. “Când privim la investiţii în România, cea de la Roşia Montană, cea de la Baia Mare de la Remin, trebuie să le privim cu calm, fără disperare. Să vedem dacă noi, ca europeni, nu suntem în stare să păstrăm angajamentele statului român, nu să păstrăm nişte angajamente de mediu, şi nu suntem în stare după 23 de ani să facem contracte şi să-i urmărim pe cei care investesc în România ca să facă locuri de muncă, atunci înseamnă că societatea românească nu este una care să se îndrepte spre Europa. Trebuie să-i primim pe cei care vor să investească în România, să le punem condiţii europene să păstreze investiţiile şi este imposibil ca un om care investeşte să-şi permită să facă greşeli”, a mai spus Zgonea.
În acelaşi timp primul ministru l-a acuzat pe Traian Băsescu de piedici puse proiectului Roşia Montană.
Premierul Victor Ponta a precizat, luni, că doar Curtea Constituţională ‘poate decide ce e constituţional sau neconstituţional’ şi că preşedintele Traian Băsescu încearcă ‘să bage beţe în roate’ proiectului Roşia Montană.
“Numai Curtea Constituţională poate decide ce este constituţional sau neconstituţional. Cred că preşedintele încearcă să bage beţe în roate la un proiect pe care l-a susţinut foarte mulţi ani. Ştiţi bine că ani de zile domnul Băsescu a fost pentru acest proiect, acum dacă vrea să-l facă Guvernul s-a trezit contra. Cred că este un mod de a face politică extrem de neserios şi cred că singurul lucru bun pe care a-l putea face preşedintele ar fi să participe, să medieze dezbateri nu să pună beţe în roate la tot ce întâmplă în ţară”, a precizat premierul.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică, la Ţebea, că actul normativ privind exploatarea zăcământului de la Roşia Montană va fi respins de Curtea Constituţională ”în mod categoric” deoarece “nu e legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege”.

Sursa: Agerpres.

Foto: cotidianul.ro

Etichete: , , , ,

reclama