PRIMARUL MUNICIPIULUI AIUD A PARTICIPAT LA ÎNTALNIRI CU CETĂȚENII

Luni, 23 noiembrie 2015, primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, a participat la întâlnirile programate cu locuitorii localităților componente Gîrbova de Jos, Gîrbovița și Gîrbova de Sus.
La aceste întâlniri au participat alături de domnul primar, secretarul municipiului Aiud și funcționari din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum și reprezentanți ai Poliției municipiului Aiud.

Pe ordinea de zi a întâlnirilor au figurat probleme legate de infrastructura localităților: reparații și investiții, buget, agricultură (fond funciar, pășunat, registru agricol), ordinea și liniștea publică și serviciile publice (salubritate, transport public local, apă – canalizare), servicii sociale și iluminat public stradal.
Specialiștii din cadrul Biroului Agricol au înștiințat cetățenii cu privire la importanța Registrului Agricol și necesitatea întabulării terenurilor, lucru care va conduce la dobândirea calității de proprietar. A fost subliniat acest aspect, deoarece începând cu anul 2018 subvențiile pentru terenuri vor fi acordate numai proprietarilor acelor terenuri.
De asemenea, a fost menționat faptul că este necesară declararea imobilelor, a animalelor și a componenței familiilor, pentru întocmirea corectă a Registrului Agricol, aceleași date fiind necesare și Serviciului de Taxe și Impozite al municipiului Aiud.
La întâlnirea ce a avut loc la Şcoala Generală din Gîrbova de Jos, a participat și directorul APA CTTA Aiud, doamna Răcășan Maria, care i-a informat pe cei prezenți că stadiul alimentării cu apă a localității este foarte avansat, zona Țifra fiind deja branșată la rețeaua de apă. Totodată, directorul APA CTTA, a ținut să-i informeze pe cetățenii care se află de-a lungul coloanei de aducțiune, până în zona monumentului din localitate, să înceapă demersurile legale pentru branșare, însă cu condiția să fie cel puțin 10 branșamente, pentru a exista consum. În caz contrar, există riscul deprecierii calității apei rămase pe instalație. Potrivit doamnei director, în decursul anului 2016, urmează să fie construită stația de la Gîrbova de Jos, respectiv un rezervor și o stație de clorinare, astfel încât, ulterior, toți locuitorii se vor putea branșa la rețeaua de apă.
Majoritatea problemelor ridicate de cei prezenți la întâlniri s-au referit la necesitatea intervențiilor la drumurile din localități, drumuri care s-au deteriorat din cauza tractoarelor și utilajelor care circulă înspre și dinspre terenurile agricole.
De asemenea, în localitatea Gîrbovița este necesară amenajarea văii din localitate, deoarece la ultima creștere a acesteia o parte din mal a fost spălat în dreptul unui imobil.
În termen de 15 zile, în localitatea Gîrbova de Jos, va avea loc o nouă întâlnire, pentru alegerea delegatului sătesc.
În cadrul acestor întâlniri, primarul municipiului Aiud a promis că vor fi făcute toate demersurile necesare pentru a se remedia problemele apărute și a se interveni în toate situațiile prezentate de locuitorii celor 3 localități.

Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Etichete: , , , ,

reclama