CSU Alba Iulia s-a calificat în semifinalele campionatului românesc de baschet feminin

O nouă victorie și calificare în semifinalele campionatului românesc de baschet feminin pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins duminică seară, scor 86-50 (17-17, 26-13, 14-15, 29-5), în cea de-a doua partidă a confruntării din sferturile de finală ale playoff-ului Ligii Naționale, în deplasare, pe CSM Satu Mare și a reușit să închidă disputa și să acceadă în semifinalele competiției interne. Trupa condusă de pe bancă de Miroslav Popov nu a avut mari emoții într-o partidă pe care a controlat-o aproape în totalitate și urmează să întâlnească în semfinale pe CSM Târgoviște.

CSU a început greoi meciul și le-a permis gazdelor din Satu Mare să țină aproape și chiar să încheie la egalitate, 17-17, primul sfert. Universitarele au revenit și și-au asigura un avantaj cât mai liniștitor la pauza mare și au câștigat cea de-a doua pătrime la o diferență de 13 puncte. La revenirea de la cabine, sătmărencele au avut o tresărire de orgoliu și au controlat cel de-al treilea sfert, pe care au reușit să-l câștige, însă au recuperat doar un singur punct pe tabelă. În ultima parte însă universitarele s-au mobilizat și nu au dorit să mai lase spațiu niciunei surprize și au câștigat în final categoric la o diferență de 36 de puncte, profitând și de faptul că în ultimele 3 minute antrenorul CSM-ului a introdus în teren junioarele. De la formația din Alba Iulia a lipsit Alexandra Uiuiu, care a făcut deplasarea, însă nu a putut evolua din cauza unei răceli.

În urma acestui succes, CSU Alba Iulia duce scorul în sfertul de finală cu CSM Satu Mare la 2-0 și trece mai departe în playoff, în faza semifinală. În penultimul act al campionatului, fetele lui Popov vor întâlni pe CSM Târgoviște, într-o dispută ”cel mai bun din 3 partide”, în care va avea avantajul de a juca două meciuri pe propriul teren. Prima dintre ele va avea loc duminică, 13 aprilie 2014, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia.

reclama