CSU Alba Iulia. Victorie în Liga Europei Centrale

Echipa universitară de bachet feminin CSU Alba Iulia a învins marţi seară, pe teren propriu, scor 100-67 (26-14, 22-17, 25-22, 27-14), pe Valosun Brno, din Cehia, într-o partidă restantă din etapa a VII-a a Ligii Europei Centrale.Trupa lui Popov a dominat partida de la un capăt la celălalt reuşind să obţină cea de-a șasea victorie în competiţia europeană.

Disputa a debutat foarte bine pentru CSU, care a luat repede avans pe tabelă, după doar câteva minute scorul fiind de 8-0, pentru ca primul sfert să se încheie la o diferență mai mare, de 12 puncte. Partida a continuat de aceaşi manieră, cu universitarele la conducere, cu multe reușite de la distanță şi semi-distanță, iar la pauza mare CSU avea un avantaj de 17 puncte pe tabelă. Uşor relaxate la revenirea de la cabine, sportivele antrenate de Miroslav Popov au lăsat puțin piciorul de pe acceleraţie, permiţându-le cehoaicelor să stea aproape în cea de-a treia pătrime, câștigată însă tot de universitare la o diferenţă de 5 puncte. Ultimul sfert a fost un galop de sănătate pentru sportivele din Alba Iulia, care și-au demonstrat superioritatea, au reușit să atingă cota 100 şi au câștigat la o diferență care nu lasă loc de prea multe discuţii.

La sfârşitul partidei antrenorul echipei din Alba Iulia, Miroslav Popov a declarat: “Am început foarte serios şi cu concentrare meciul, pentru că ştiam că dacă dăm echipei adverse şansa să arunge, vom avea probleme. Am avut un joc foarte bun de atac, ne-au intrat aruncările de la distanță, prin Sasa Cadjo şi Breanna Salley şi cred că dacă am reuşi mereu acest lucru adversarii nu ar reuşi să apere bine două aruncătoare performante. Cred că avem încă probleme în gândire şi atitudine, având în vedere că la Arad am jucat cu presiune, cu frică şi am pierdut, iar astăzi am făcut un joc excelent.”

Cu această victorie, CSU Alba Iulia îşi termină parcursul din grupă, pe care o încheie cu 6 succese şi 2 înfrângeri, pe un parţial prim loc, pe care îl va pierde probabil după ce ICIM Arad îşi va disputa cele două partide restanţă. De cealaltă parte, Valosun Brno încheie pe ultima poziţie, reuşind să câştige o singură partidă.

Etichete: ,

reclama