REZULTATE EXCELENTE ALE SCHIORILOR ROMÂNI LA CAMPIONATUL MONDIAL DE JUNIORI

În perioada 24 februarie – 6 martie lotul României de juniori la schi alpin s-a deplasat în Slovacia, în staţiunea Jasna, unde au avut loc Campionatele Mondiale de Juniori 2014, care au fost televizate şi transmise live pe Eurosport 2. Lotul României trebuia să fie format din 4 sportivi, dar la competiţie nu au ajuns decât doi dintre ei, franţuzoaicele, Ania Monica Caill şi Andra Corinne Caill , care concurează pentru România nu au putut lua startul deoarece containerul cu materialele sportive nu a ajuns la timp de la Sochi, unde a avut loc Olimpiada de iarnă, la care ele au fost prezente.

Aşadar lotul României a fost limitat la doi sportivi, Moldovan Dan, de la CSS Câmpeni, şi Ciocănel Raluca de la CSS Vatra Dornei, sportivii fiind însoţiţi la această competiţie de domnul antrenor Tanţoş Tiberiu, de la CSS Câmpeni. Sportivii noştri au obţinut un loc 51 la slalom şi un loc 92 la şalom super uriaş ( Super G), prin sportivul Moldovan Dan şi un loc 50 la slalom uriaş prin sportiva Ciocănel Raluca.
Concurenţă a fost foarte puternică fiind prezenţi cei mai buni schiori din toată lumea, la categoria juniori, care constitue o pepinieră pentru viitorul schiului mondial. Aşadar au fost prezenţi sportivi din peste 100 de ţări, iar la startul fiecărei probe au luat parte peste 150 de sportivi.
“Sportivii noştri au fost puţin dezavantajaţi, deoarece în ţară nu a fost suficientă zăpadă pentru a se putea pregăti mai mult, pregătirea acestora s-a realizat în exclusivitate în străinătate în două Câmp-uri de pregătire, unul la Innstruck, în Austria, care a durat o luna de zile, cu antrenor străin, şi altul la Are în Suedia, de 10 zile, cu antrenorii români, Tiberiu Ţanţoş – CSS Câmpeni şi Stan Bianca – CSS Şoimii Sibiu. Mai departe în condiţiile în care sportivii noştri au participat doar la 4 concursuri internaţionale, iar condiţiile de concurs au fost foarte aspre, cu trasee grele de concurs şi o pârtie foarte îngheţată, injectată cu apă, noi ne declarăm mulţumiţi de rezultate acestor sportivi care fac în continuare eforturi foarte mari pentru că România să nu dispară de pe harta mondială a schiului alpin” , a declarat antrenorul Tanţoş Tiberiu.
Atât deplasarea la Campionatele Mondiale de Juniori, cât şi câmp-urile de pregătire a acestor sportivi au fost finanţate de către Federaţia Română de Schi şi Biatlon.
În continuare sportivii s-au mutat în ţară unde în perioada 10-13 martie au avut loc Campionatele Naţionale de juniori şi seniori, la schi alpin, în Poiana Braşov, pe pârtia Lupului. Sportivul clubului CSS Câmpeni, Moldovan Dan, antrenat de Dl. Prof. Ţanţoş Tiberiu, a punctat 5 medalii la aceste Campionate Naţionale, după cum urmează: Locul 1 la slalom special, juniori – Locul 2 la slalom uriaş, juniori – Locul 1 la combinată (slalom + slalom uriaş), juniori – Locul 2 la super combinată (slalom + slalom uriaş + combinată), juniori – Locul 3 – super combinată, seniori.
„Mă declar foarte mulţumit de rezultatele lui Dan Moldovan, este un sportiv declarat, muncitor şi cu o dorinţa foarte mare de afirmare, atât pe plan extern cât şi pe plan internaţional. În perioada următoare el va lua startul şi la Campionatele Naţionale Universitare, din Poiana Braşov, 14- 15 martie şi mai apoi la Campionatele Naţionale Şcolare, 18- 20 martie, pe pârtia Transalpina, la care deasemenea aşteptăm tituri naţionale şi clasări cât mai bune. Din păcate cu acest palmares Dan Moldovan părăseşte clubul CSS Câmpeni, care de altfel la şi consacrat, urmând că din sezonul viitor el să treacă la categoria seniori, unde Cluburile Sportive Şcolare nu mai au atribuţie. Să sperăm că va găsi un club care doreşte să investească în continuare în talentul lui, pentru a putea şi mai departe să reprezinte România la concursurile de schi alpin” a declarat antrenorul sportivului Moldovan Dan, Tiberiu Tanţoş.
A luat sfârşit şi sezonul competiţional la schi alpin din acest an. Sportivii clubului CSS Câmpeni au ocupat locuri bune şi la Campionatul Naţional Şcolar, astfel: Moldovan Dan – două locuri 2 la slalom şi slalom uriaş, Culda Andrei locul 7 atât la slalom cât şi slalom uriaş şi Lazăr Cristina care a făcut o surpriză plăcută şi a obţinut un neaşteptat loc 5. Deasemenea la Campionatul Universitar, sportivul Moldovan Dan s-a clasat pe locul 3 la general.
Sportivii clubului CSS Câmpeni, continuă pregătirea cu antrenamente fizice şi probabil un stagiu de pregătire pe gheţarii austrieci, pentru că în sezonul ce urmează să se prezinte în cea mai bună formă.

Etichete: , , ,

reclama