Starea pârtiilor de schi din judeţul Alba în perioada 21 – 23 februarie

Vremea caldă din ultima perioadă a afectat şi cele două staţiuni din Alba în care se practică sporturi de iarnă. Stratul de zăpadă s-a redus semnificativ dar, cu toate acestea, cei care doresc au posibilitatea să petreacă încă un sfârşit de săptămână pe pârtiile din judeţ.

Domeniul Schiabil Şureanu

La Șureanu există zăpadă pe toate pârtiile, însă stratul este în scădere datorită încălzirii vremii. Se poate schia, dar nu în condiții excelente și doar câteva pârtii au zăpadă foarte potrivită pentru schi. Celelalte prezintă mici porțiuni de iarbă și pietre, așadar trebuie să aveți atenție sporită atât pentru siguranța pe pârtie, cât și pentru buna păstrare a echipamentului.  Din cele 9 pârtii 7 vor fi funcționale în acest weekend: A1, A2, A3, C1, C2, C3 şi C4. De asemenea teleschiul și telescaunul care funcţionează în zona acestora vor funcţiona zilnic între orele 10.00 şi 17.00. Este posibil ca pârtiile S1 și S2 să fie închise din cauza faptului că teleschiul care le deservește este oprit. Zăpadă bună pentru schi se află pe toate pârtiile, însă în continuare cele mai satisfăcătoare pârtii sunt A3 și A2. Stratul de zăpadă bătătorită are aproximativ 10 cm grosime. Zona de off-piste este accesibilă iar zăpada de tip powder, deși nu este foarte mare, aproximativ 20 cm, e suficientă pentru freeride. La Șureanu a nins foarte puțin în această săptămână și conform prognozelor meteo urmează lapoviță și ninsoare în aceste zile de weekend. Vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu temperaturi între 1 și 6 grade Celsius. Cerul va fi parțial înnorat iar la altitudini mai mari de 1.700 va fi vând puternic. Vizibilitatea pe pârtii va fi afectată de condițiile meteo.

Staţiunea Arieşeni

Stratul de zăpadă a scăzut considerabil la Arieșeni, în urma încălzirii accentuate din ultima vreme. Astfel, situația sezonului de schi de la Arieșeni s-a înrăutățit. Stratul de zăpadă bătătorită este de aproximativ 5-10 cm, fiind greu practicabil pentru schi și snowboard. Doar pârtia Vârtop 1 este posibil să fie funcțională. Pârtiile Vârtop 2 și Piatra Grăitoare vor fi nefuncționale. Zona de off-piste este inaccesibilă. Conform prognozelor meteo, la Arieșeni va fi lapoviță și ninsoare în weekend. Temperaturile se vor încadra între 2 și 8 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtie va fi afectată de condițiile meteo.

Etichete: , , , ,

reclama