Victorie pentru CSU Alba Iulia în Liga Națională

O nouă victorie fără probleme pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară s-a impus luni după-amiază, scor 88-57 (23-6, 14-19, 30-13, 21-19), în deplasare, în fața formației CSM Oradea, într-o partidă restanță, care a contat pentru etapa a XVIII-a ca Ligii Naționale la baschet feminin, Divizia A. Disputa a fost dominată clar de trupa condusă de pe bancă de Miroslav Popov, care a câștigat trei din cele patru sferturi ajungând în final la o diferență de peste 30 de puncte.

Universitarele au început în forță, iar după 4 minute de joc aveau avantaj de 12-0 pe tabelă și păreau să nu lase nicio șansă gazdelor, câștigând de altfel primul sfert la o diferență de 17 puncte. În cea de-a doua pătrime sportivele din Alba Iulia s-au relaxat puțin și au permis adversarelor să revină și să recupereze 5 puncte până la pauza mare. La revenirea de la cabine însă baschetbalistele de la CSU au revenit la atac și au încheiat practic meciul în sfertul trei, câștigat cu scorul de 30-13. Ultima parte a fost una sub semnul echilibrului, însă în final fetele lui Popov au încheiat cu avantaj de 31 de puncte pe tabelă. De menționat că de la universitare a lipsit din nou Tiffany Brown, care a ajuns la Oradea, însă tehnicianul sârb a decis să nu o folosească.

În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia ajunge la cel de-al 19-lea succes în campionat și revine pe locul doi în clasament, pe care are șanse foarte mari să-l păstreze până la finalul sezonului regulat. De cealaltă parte, orădencele înregistrează cea de-a 15-a înfrângere din Liga Națională și rămân pe poziția a 11-a, cu șanse minime să mai prindă playoff-ul.

Etichete: ,

reclama