NE-AM PLICTISIT DE LUMINIŢA DE LA CAPĂTUL TUNELULUI

O lună de zile. Şi mai bine de 10 candidaţi. 14 mai precis. 14 oameni care o să ne toace nervii cu promisiuni de tot felul, doar doar primesc votul nostru. Am mai scris, se anunţă o luptă strânsă. Pentru că sunt cam mulţi pentru un singur loc. Îmi aduce aminte de vremurile de demult când la facultăţi o concurenţă de genul ăsta era perfect normală.

La doi ani şi ceva de la marele val uselist, care a măturat totul în calea lui, precum în potopul lui Noe, tot ce a rămas din marele vis de refacere a ţării se numeşte pesede. Dintr-o coaliţie stânga-dreapta, construită cu scopul de a-l înlătura pe marinar de la conducerea României, încetul cu încetul useleul vieţii a devenit o maşină destinată distrugerii dreptei. Ieşirea liberalilor de la guvernare a fost doar primul pas. Au urmat şi ceilalţi, la fel de bine gândiţi, pentru ca acum să asistăm la o dreaptă politică super-fărâmiţată.
Sunt nu mai puţin de 5 candidaţi pe dreapta: Tăriceanu, Johannis, Macovei, Meleşcanu şi Udrea. În acest timp, stânga pare mult mai consolidată, cu un singur pretendent la funcţia supremă în stat: Ponta. Pe ceilalţi nu are rost să îi mai amintim pentru că şansele lor sunt nule din start.
Bătălia se va da între dreapta şi stânga, între un partid monobloc şi o aliaţă firavă, cel mai probabil abia după primul tur, între partidele şi candidaţii de dreapta. În momentul ăsta dezbinarea indusă de oamenii pesedeului pare să fi funcţionat.
Pe de altă parte nimeni nu pare să acorde suficientă atenţie celor nehotărâţi, care ar putea schimba balanţa. Mai sunt şi cei care ar putea fi activaţi abia între cele două tururi când opţiunea de a alege va fi mai simplă: unul din doi. Numai să nu fim nevoiţi să alegem din două rele răul cel mai mic. Am mai făcut-o odată şi se vede ce bine ne-a mers.
Cam toţi candidaţii au intrat de mult în campanie electorală. Care pe unde au apucat, cu mii şi zeci de mii de simpatizanţi. Cu pancarte, oameni aduşi pe bani să aplaude şi mici şi bere. În timpul ăsta bieţii alegători, buimaci de mesajele electorale contradictorii se întreabă: “Eu cu cine votez?”.
Încă aşteptăm programul de dezvoltare al ţării. Măsuri clare şi concrete prin care ţară să meargă înainte. Şi să meargă, că de luminiţa de la capătul tunelului ne-am plictisit de ceva vreme.

Foto: mariusghilezan.ro

Etichete: , , , , , , , , ,

reclama