PIONUL TURCESCU MUTĂ LA CACEALMA

Bătălia pentru prezidenţialele din acest an se anunţă, după cum era de aşteptat, una pe viaţă şi pe moarte. Doar că, spre deosebire de alte confruntări, care de la an la an devin tot mai violente şi lipsite de orice scrupul, în această toamnă se poartă arme din cele mai nebănuite şi mai sofisticate.

În momentul în care întâiul marinar al patriei a ieşit public să dea el cu nuca în perete vorbind de ditamai ofiţerul acoperit care vrea să candideze la funcţia supremă în stat, nimeni nu ar fi bănuit unde se va ajunge. După câteva zile a început să dea înapoi, că de fapt şi de drept nu are documente, că ar fi auzit lucrurile astea, probabil la un uischean mic cu multă gheaţă. Au mai sărit şi deştepţii ăia de la SIE să spună că nu au niciun ofiţer acoperit priuntre candidaţii la prezidenţiale. Ori o tâmpenie aşa mare nu făcea nici măcar un ageamiu. Eşti serviciu de informaţii, nu birou de relaţii cu publicul să ieşi public să confirmi sau să infirmi nişte poveşti apărute pe piaţă. Plus de asta, chiar dacă ar fi adevărat în cazul îb care decizi să spui ceva o faci cu stil, negare plauzibilă. Doar că şefii de pe la SIE nu cred că ştiu să îşi facă meseria.
Dincolo de zvonuri şi bârfe este foarte interesantă locaţia în care s-a întâmplat „dezvăluirea” cu pricina. Oblu la emisiunea lui Robert Turcescu, mare om, mare caracter, mare deontolog. Atât de mare încât a decisv să facă nişte jocuri. Cuprins de delir mistic s-a apucat să facă spovedanii pe blogul său, cum că el, marele jurnalist este ofiţer acoperit al direcţiei de informaţii al armatei şi că nu mai poate ascunde acest lucru. S-a dus şi la teveu să spună public faza cu ofiţerul acoperit. Io nu am prea înţeles când a fost ofiţer acoperit? Înainte sau după ce a câştigat milionul de euroi de la Vântu? Înainte sau după ce a început să facă propagandă făţişă unui partid politic?
Spovedania lui este falsă. În primul rând pentru că ofiţerii de informaţii nu primesc fluturaşi de salariu. De regulă primesc banii şi semnează pe un stat de plată care are regim secret. Doi la mână poza din livretul militar este cea din promo-ul emisiunii teve pe care o făcea până mai ieri. Singura variantă care stă în picioare este că Turcescu face acum jocurile altcuiva. Şi va aştepta cuminte să fie chemat în faţa unui tribunal militar pentru a-i spune judecătorului că el nu a fost şi nu este ofiţer acoperit pentru armată, dar că îl ştie pe cel care este acoperit şi vrea să ajungă preşedintele ţării.
Chiar mincinoasă spovedania încalcă nişte legi ale statului. Pentru care Turcescu va trebui să răspundă. Până atunci însă încă un mare „deontolog” aduce grave deservicii de imagine tuturor jurnaliştilor din ţara asta. Şi dovedeşte că este orice, numai jurnalist nu.

Etichete: , , , , , ,

reclama