ALBA IULIA: 300

Primăria Alba Iulia va semnala tuturor celor prezenți în orașul Marii Uniri cu ocazia Zilei Naționale faptul că Cetatea Alba Carolina va sărbători în 2015 un tricentenar, 300 de ani de cand s-a început construcția acestei moșteniri sfinte pentru noi.

Afișaj stradal, ziduri din Cetate decorate, fluturași, dar și un panou care anunță prezența în Cetate, anul viitor, a unei structuri de artă urbană ce va marca împlinirea a 300 de ani de Alba Carolina.
„În anul 2015, se împlinesc trei secole de când la Alba Iulia se punea piatra de temelie a Cetății Alba Carolina, cea mai mare construcție militară în stil Vauban din sud-estul Europei. La 4 noiembrie 1715, o fastuoasa solemnitate marca începutul lucrărilor la fortificația bastionară, care astăzi reprezintă un brand al orașului Marii Uniri. Îi aşteptăm pe toţi cei care ne vizitează azi, în 2015, un an dedicat în întregime aniversării cetăţii, plin de evenimente, să redescoperiţi Cetatea Alba Carolina la momentul 300, complet restaurată, mai frumoasă ca oricând”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.
Pe 30 noiembrie, de la 8 seara, înainte de concertul Iris, Cercetașii României vor contura din lampioane tricolore numărul anilor care au trecut de la prima piatră de temelie până la momentul la care Cetatea Alba Carolina și-a recâștigat strălucirea: 300.

Etichete: , , , , ,

reclama