ÎNGRIJIREA PĂRULUI

De aspectul părului, îngrijirea şi săntătatea lui, sunt atrase fără doar şi poate toate fetele şi doamnele cochete. Deşi îi acorzi toată atenţia cuvenită, îl speli cât mai des, totuşi părul tău refuză să radieze de sănătate?

Cu siguranţă, în acest sens, foloseşti produse neadecvate tipului tău de păr. Dacă ai un păr uscat, e nevoie urgentă de o „resuscitare”, puternic hidratantă, iar dacă părul tău e vopsit, nu neglija acest aspect şi foloseşte produsele speciale destinate acestui tip de păr, care nu numai că-ţi vor reda strălucirea naturală a părului, cât şi vor păstra intensitatea culorii acestuia. Un tips bun este să foloseşti un spray, balsam, care să-ţi protejeze părul de razele UV, utilizat zilnic face minuni.

Spălatul părului foarte des duce la iritarea scalpului, la subţierea firului de păr şi chiar la ruperea lui. Spălatul zilnic pe păr este indicat numai în situaţia în care deţii un păr foarte gras, în caz contrar, indicate sunt 2-3 spălări pe săptămână, în funcţie de aspectul părului tău şi de cât de nărăvaş este. Fii atentă şi la dozajul şamponului. Pe deviza: ce-i prea mult nu e sănătos, iar ce e prea puţin, nu spală suficient de bine părul. După spălarea cu şampon, utilizează un balsam hrănitor, iar o dată pe săptămână o mască hidratantă.

Un sfat demn de luat în seamă: după şamponare şi clătire, aplică balsamul cu ajutorul unui piaptăn cu zimţii rari, dinspre rădăcină spre vârf şi lasă-l să acţioneze 5 minute. Fă-ţi un obicei în a-ţi răsfăţa astfel părul, la fiecare spălare! Efectele vor fi pe măsura grijii tale.

Câteva mituri legate de podoaba capilară sună cam aşa:
– Dacă îţi tunzi părul des, acesta îţi va creşte mai repede şi mai bogat;
– Stresul determină căderea părului;
– Dacă îţi clăteşti părul cu apă rece, acesta va deveni mai strălucitor;
– Pentru a fi cu adevărat curat, părul trebuie spălat cu şampon de 2 ori.

Spălarea frecventă a părului stimulează activitatea glandelor sebacee, dacă nu vrei să te trezeşti dintr-un păr sănătos într-unul gras, ia în calcul spălarea podoabei capilare de 2-3 ori pe săptămână. Nu te clăti pe păr cu apă fierbinte, ci călduţă. Pentru un păr radiind de strălucire, îţi poate fi de folos şi o mască naturală făcută în casă, dintr-un gălbenuş de ou, o jumătate de lămâie stoarsă şi 1 lingură de ulei de măsline. Omogenizează amestecul şi lasă-l să acţioneze pe păr aproximativ 10 minute, clăteşte apoi cu apă călduţă.

Dacă îţi doreşti un luciu special al părului tău, din nou natura îţi sare în ajutor: ştiai că cimbrul face minuni? Adaugă 2 linguri sănătoase de cimbru într-un vas cu apă călduţă, aplică pe păr şi lasă să acţioneze 15 minute. Dacă ai un păr uscat, utilizează la fiecare spălare produsele cu lanolină.

Răsfaţă-ţi părul, pe lângă curăţare şi hrănire, cu binemeritatul masaj capilar, care va stimula circulaţia capilară, te va relaxa şi va da un plus de vitalitate aspectului părului tău!

Etichete: ,

reclama