MĂŞTILE NATURALE, FĂCUTE ACASĂ

Există pe piaţă o gamă imensă de produse cosmetice, care îţi promit şi garantează un ten imaculat şi un tratament al feţei mai mult decât hidratant. Dar, să ne gândim puţin: ce poate fi mai sănătos decât un produs natural, făcut acasă, chiar cu mâna ta?

Tot ce ai nevoie la prepararea acestor creme găseşti cu siguranţă în bucătărie, ca atare, nu te costă mai nimic să le prepari, fiindu-ţi atât de la îndemână. Ia în calcul şi faptul că marile saloane folosesc cremele naturale, pe ideea că ce poate fi mai sănătos decât un produs natural sau că plantele oferă un tratament ideal.

Vrei un decolteu care să radieze de tonifiere şi sănătate?

Nimic mai simplu, amestecă zeama de la o lămâie întreagă cu o lingură jumătate de miere, amestecă şi aplică pasta rezultată pe piele, lăsând-o să acţioneze aproximativ 25 de minute. Înlătură produsul cu apă călduţă şi tamponează zona cu un prosop de hârtie moale, fără a freca pielea.

Visezi la un ten fin, fără imperfecţiuni?

Ai să zâmbeşti. Tărâţele fac minuni. Lasă-le în apă călduţă preţ de 10 minuţele bune, pe urmă masează-ţi faţa finuţ cu acestea. Ideal ar fi să le foloseşti o dată pe săptămână. Tărâţele sunt ideale şi pentru bebeluşi, făcându-le pielea fină şi eliminând cojiţele de pe scalp, existente imediat după naştere.

Ce zici de ciocolată?

O iubim, nu? Află că, pe lângă răsfăţul gustului cu care te mângâie, ciocolata îţi poate fi de un real folos şi topită cu grijă şi aplicată pe ten. Las-o să acţioneze 15 minuţele, evită zonele sensibile ale feţei, ochii şi buzele şi îndepărteaz-o doar cu apă călduţă fără a folosi diferite produse demachiante. Ciocolata energizează şi dă luminozitate tenului.

Tenul tău este unul cu probleme, seboreic?

Îţi vor veni în ajutor lămâia, merele şi tărâţele. Pentru un ten uscat, mierea, laptele, căpşunile şi bananele vor hidrata şi revigora tenul tău, oferindu-i rapid aspectul sănătos şi vitalitatea de care are atâta nevoie.

Ei bine şi dacă te numeri printre norocoasele care au un ten normal, răsfaţă-ţi pielea feţei cu măşti hidratante şi reconfortante de castraveţi, din delicioasele piersici sau chiar struguri!

Şi măştile cu argilă pot să-ţi fie de un real folos, se amestecă conţinutul pulberei de argilă cu apă, se poate adăuga vitamina A, câteva picături sau zeamă de lămâie şi efectele sunt uimitoare.

Câteva sfaturi, pe cât de delicioase sunt, pe atât de benefice sunt tenului tău: mierea şi laptele – o combinaţie delicioasă, care face minuni pentru tenul tău. Amestecă 2 linguri de miere cu alte două de lapte, amestecă şi lasă-le să acţioneze 10 minute, aplicând pe faţă şi pe gât. Înlătură produsul cu apă călduţă, fără a şterge cu prosop.

Masca cu gălbenuşul de ou

Baţi gălbenuşul unui ou, îl răsfeţi cu o linguriţă de lapte, adaugi o jumătate de linguriţă de măsline şi 10 picuri de vitamina A. Răsfăţul e gata! Lasă-l să acţioneze pe faţă şi decolteu 10 minuţele şi clăteşte cu apă călduţă.

Măştile cu struguri

Ideale pentru riduri şi energizarea pielii feţei sunt măştile cu struguri. Îţi vor veni imediat în ajutor: taie în jumătăţi mai multe boabe de struguri şi aplică-le cu încredere pe toată faţa, rămâi sub răsfăţul lor timp de 20 de minuţele, după care clăteşte-te cu apă rece!

Pentru sezonul rece

Încă mai suntem în sezonul rece, iar pielea feţei mai are zile când parcă „ţipă” că e uscată. Hidrateaz-o rapid cu masca minune: unt şi lapte. O linguriţă de unt şi o linguriţă de lapte, amestecate şi lăsate să acţioneze preţ de 20 minute pe suprafeţele uscate ale pielii feţei, vor reda rapid elasticitatea, fermitatea şi sănătatea pielii tale.

Etichete: , , ,

reclama