SEBEŞ: AU CITIT O CARTE ŞI AU DONAT-O MAI DEPARTE

Cărţile sunt o parte componentă a existenţei individului secolului XXI, constituind fundamentul dezvoltării sale personale, dar mai ales profesionale. Cuvântul „carte”, atât de banal pentru mulţi dintre noi, pentru alţii, nu la fel de norocoşi, reprezintă un lux spre care tânjesc cu multe speranţe. Acesta era şi cazul copiilor din Căpuşu Mare, judeţul Cluj. În perioada 24 – 28 noiembrie 2014, în oraşul Sebeş, a avut loc campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!”, realizată de AnaMaria Jurju şi Dana Băcilă, studente ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul UBB, Cluj-Napoca, propunându-şi amenajarea bibliotecii Şcolii Gimnaziale din Căpuşu Mare, judeţul Cluj, care se bucură de un număr mare de elevi însă nu beneficiază de magia cărţilor. Campania a fost un real succes, adunând un număr impresionant de cărți.

În acest sens, campania s-a derulat la nivelul şcoliilor şi liceelor din Sebeş, stârnind interesul a sute de copii, care s-au mobilizat şi au dăruit aproximativ 200 de cărţi, din dorinţa de a da o şansă la educaţie şi de a face diferenţa într-o lume a şanselor inegale. Cea de a doua etapă a campaniei a fost reinventarea conceptului de CINEMA în SEBEŞ, eveniment care s-a derulat vineri, 28 noiembrie 2014, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” strângând aproximativ 350 de persoane. Zeci de tineri, dar și adulţi, au umplut coridorul de aşteptare al Casei de Cultură din Sebeş, cu teancuri de cărţi în mâini, aşteptând nerăbdători să contribuie la amenajarea Bibliotecii copiilor din Căpuşu Mare şi să participe la o spectaculoasă seară de cinema. Evenimentul a fost un adevărat succes, amprentat de entuziasmul celor care au trăit sentimente profunde de iubire alături de tinerii din „If I stay” şi au râs copios cu protagoniștii din „Let’s be cops”. În final, campania şi-a atins obiectivul propus şi a dus la colectarea a 820 de cărţi, care vor sprijini educaţia multor generaţii de copii de acum înainte.
„A fost emoţionant să vedem ce impact a avut campania noastră în oraşul Sebeş, mărturisesc că nu mă aşteptam la un număr atât de mare de participanţi la Cinema Sebeş şi cu atât mai puţin nu credeam că vom reuşi performanţa de a strânge 800 de cărţi. Le mulţumim tuturor celor implicaţi şi sperăm să avem parte de aceeaşi colaborare şi pe viitor, deoarece e un sentiment frumos să ştim că sunt atâtea persoane cărora le pasă şi de cei din jur’’, a declarat AnaMaria Jurju, realizator de proiect.
„Am fost plăcut surprinsă și de această dată de cetățenii orașului Sebeș, care s-au implicat în campania noastră fără să ezite și fără să aștepte o recompensă. Sentimentul pe care l-am avut când toți spectatorii, trăind fiecare moment cu tinerii din „If I Stay”, i-au aplaudat, a fost extraordinar și imposibil de descris. Sper ca tinerii din Sebeș să continue să se implice în acest fel de proiecte pentru că împreună au puterea de a face diferența. Mulțumim tuturor pentru susținere și donații!” a declarat Dana Băcilă, realizator de proiect.
„Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” este o campanie realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeş, Interact Sebeş, Ştiri şi Reportaje Alba, Sebeşanul, propunându-şi strângerea unui număr semnificativ de cărţi, în vederea amenajării Bibliotecii Şcolii din Căpuşu Mare.

Etichete: , , , , , , , ,

reclama