Grupul Skepsis: noi punţi de promovare a teatrului tânăr din Alba Iulia!

Grupul Skepsis iniţiază noi proiecte de revitalizare a vieţii culturale şi îşi extinde activitatea deschizând noi colaborări cu oraşele Cugir şi Năsăud!

Venind în continuarea unui demers iniţiat acum un an de preotul Adrian Cebotari în scopul revitalizării vieţii culturale a comunităţii, Grupul Skepsis a susţinut sâmbătă 26 .02.2016, în localitatea Vinerea (Cugir) spectacolul „Cerere în Căsătorie” după A.P.Cehov în prezenţa unui public numeros şi a reprezentanţilor Primăriei Cugir – instituţie care a sprijinit realizarea evenimentului. „Spectacolul i-a cucerit rapid pe cei peste 250 de spectatori din Cugir şi Vinerea, care au asistat cu sufletul la gură la lupta dintre sentimente şi dorinţa de avere. Momente de incertitudine, de încordare, de revoltă s-au amestecat cu momente umoristice, satirice şi ironice, puse în scenă cu măiestrie de către actorii Grupului Skepsis şi gustate din plin de public, indiferent de vârstă”- Pr. Adrian Cebotari.
Spectacolul a ajuns joi, 03.03.2016, şi la Năsăud, de această dată la invitaţia Primăriei oraşului Năsăud şi a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din localitate, urmărind să redea comunităţii teatrul ca şi reper important în dezvoltarea viaţii socioculturale. A fost o întâlnire cu un public nou, provocat să guste pentru prima dată un spectacol de teatru cu skepsis. Emoţia colectivă a fost resimţită din plin, jocul actorilor transformând evenimentul într-o veritabilă întâlnire cu lumea teatrului lui Cehov. Peste 300 de persoane au umplut sala cu aplauze, râsete şi voie bună stârnite de comicul situaţiei.
Având în vedere impactul evenimentelor şi aprecierea exprimată de public, la solicitarea autorităţilor locale din Cugir şi Năsăud, Grupul Skepsis îşi va extinde activitatea prin iniţierea unor colaborări pe termen lung care să facă din spectacolele cu Skepsis o prezenţă obişnuită în viaţa comunităţilor susnumite.
Mulţumim publicului generos care acordă atenţie spectacolelor noastre şi care prin aplauzele şi aprecierea exprimate ne obligă să creştem mereu şi să inventăm noi moduri de a surprinde la fiecare întâlnire!
Pentru a susţine formarea şi cultivarea tinerelor talente, în 2014 Asociaţia Grupul Skepsis a înfiinţat trupa DelArt, formată din elevi din mai multe licee din localitate interesaţi să aprofundeze cunoaşterea artei dramatice. Aceştia se pregătesc în cadrul Asociaţiei, dezvoltă proiecte culturale şi reprezintă Alba Iulia la evenimente adresate lor. În perioada 25-27 martie 2016 aceştia vor participa la Festivalul Naţional de Teatru „Amprente”, organizat la Braşov şi destinat promovării trupelor de elevi din România.

Viorel Cioflică – Preşedinte (Asociaţia Grupul Skepsis)

IMG_20160303_181419

Etichete: , , , ,

reclama