Skepsis: UN NOU SPECTACOL ,,Cine-i stăpânul?”

Duminică, 24.07.2016, ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, compania de teatru Skepsis vă invită la un spectacol de Comedia dell Arte – gen specific Renaşterii europene, care a cunoscut o largă popularitate în Europa secolelor XV –XVI. Genul este caracterizat de un comic spumos, simplu, direct şi isteţ, ritm alert, aspecte interactive, pasaje muzicale şi multă energie. Păstrând rădăcinile carnavalului veneţian, personajele poartă măşti care reprezintă trasături cheie ale pesonalităţii lor. În Comedia dell Arte întâlnim personaje tipologice care cuceresc spectatorii prin spontaneitate şi un joc vesel şi creativ.

Spectacolul Cine-i stăpânul? este un spectacol original din repertoriul grupului, un spectacol care a fost prezentat cu success la festivaluri cu specific medieval şi la festivaluri de teatru, în plan naţional şi internaţional, la care trupa a participat în ultima perioadă. Pantalone, negustorul bogat şi avar, este nevoit să reducă din cheltuielile casei devenită prea mare pentru buzunarele lui strâmte. Puterea lui va înfrunta încă o dată isteţimea servitorilor săi, Arlechino şi Colombina arătând tuturor cine e stăpân pe…situaţie! Iar situaţia nu este deloc aşa simplă precum pare… e şubredă şi se poate răsturna uşor.
Spectacolul este prezentat în cadrul programului de spectacole în aer liber inclus în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016. Acest proiect este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la dezvoltarea vieţii socioculturale a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sală dar şi un program de vară în care se prezentă publicului, gratuit, în aer liber, o serie de spectacole de stradă cu specific medieval şi clasic.
Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Mai multe informaţii despre proiectele şi activităţile cu Skepsis pot fi găsite pe pagina de facebook dedicată grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002/

Etichete: , , ,

reclama