70% DIN ANGAJAȚII COMPANIEI ROȘIA MONTANĂ GOLD CORPORATION INTRĂ ÎN ȘOMAJ TEHNIC

București/ Roșia Montană, 16 februarie 2015 – Începând cu data de 17 februarie 2015, 70% dintre angajații companiei Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) intră în șomaj tehnic prin întreruperea temporară a contractului de muncă pe termen nedefinit. Măsura șomajului tehnic este impusă de incertitudinea prelungită privind calendarul de autorizare a proiectului minier de la Roșia Montană, ceea ce determină continuarea programului de reducere a activităților şi a costurilor companiei.

Compania RMGC își reafirmă angajamentul de a construi cea mai modernă mină din România și speră ca factorii de decizie din partea Guvernului României și a autorităților de reglementare direct responsabile de autorizarea dezvoltării proiectului să se implice în consultări cât mai curând posibil.

RMGC propune la Roşia Montană cea mai bună tehnologie modernă disponibilă. Așa cum a fost proiectată, aceasta va respecta legislația română și pe cea europeană sau va impune chiar standarde mai stricte decât cele prevăzute prin legislație. De asemenea, proiectul minier va respecta și cele mai înalte standarde din industrie la nivel global, aplicabile în reabilitarea şi protecţia mediului. RMGC propune un program concret de salvare a obiectivelor importante de patrimoniu din Roşia Montană şi de integrare a acestora într-un circuit de valorificare pe termen lung în folosul comunităţii locale. Compania RMGC este pregatită să demonstreze din nou toate aceste aspecte în cadrul dialogului cu autorităţile române.

Etichete: , , ,

reclama