Focar de hepatită la Centrul social din Dumbrava

12 copii de la Centrul social Sf. Veronica din satul  Dumbrava, judeţul Alba, au ajuns la spital cu hepatită virală de tip A sau cu suspiciune de hepatită. Reprezentanţii centrului au declarat că această situaţie a apărut după ce o fetiţă de zece ani a fost preluată în regim de urgenţă în unitate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Direcţia de Sănătatea Publică Alba, patru copii de la Centrul social din localitatea Dumbrava au ajuns la spital săptămâna trecută după ce au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A, iar alţi opt copii au fost internaţi pentru investigaţii de specialitate fiind suspectaţi că au contactat şi ei boala. Copiii internaţi au vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, iar cele patru cazuri de hepatită confirmate sunt forme clinice medii.
La rândul lor, reprezentanţii Centrului social din Dumbrava, unde a izbucnit focarul de hepatită, au anunţat, tot printr-un comunicat de presă, că imediat după apariţia primelor cazuri de hepatită au fost luate toate măsurile care se impun, astfel încât copiii care au avut  simptome ale îmbolnăvirii să primească de urgenţă asistenţă medicală specializată, iar cazurile să fie izolate şi focarul închis. „În prezent, autorităţile sanitare desfăşoară o anchetă epidemiologică în acest caz astfel încât nu am putea decât să facem supoziţii privind cauza îmbolnăvirilor de hepatită. Episodul a apărut însă după ce în cadrul aşezământului a fost preluată în regim de urgenţă din familie o fetiţă în vârstă de 10 ani din Ocna Mureş. Minora a fost introdusă în centru pe baza unei adeverinţe medicale eliberate de medicul de familie din care reieşea că este clinic sănătoasă”, se arată în comunicati. Potrivit aceleiaşi surse ‘‘primele manifestări şi simptome ale bolii au apărut în 18 martie, iar personalul centrului a anunţat imediat medicul de familie care are în evidenţă beneficiarii centrului şi a sesizat cazul autorităţilor sanitare competente, solicitând totodată sprijinul acestora. ‘‘
La Dumbrava s-a deplasat, de asemenea şi un laborator mobil de analize aparţinând unui centru medical acreditat din Cluj-Napoca, cu ajutorul căruia s-au prelevat probele necesare de la cei 80 de copii şi adolescenţi ocrotiţi în cadrul aşezământului, precum şi de la cei 30 de angajaţi care deservesc centrul. În paralel, s-a efectuat o dezinfecţie generală a tuturor spaţiilor de cazare şi de alimentaţie.

Etichete: , , ,

reclama